Tervetuloa elokuviin! Katso koko ohjelmisto.


Aika harvoin tulee leffassa käytyä, juurikin hintojen takia. Mieluummin olen odottanut DVD:tä. Lappeenrannan tapaus teki musta entistäkin kriittisemmän, mutta harkitsin sentään ostavani itselleni joulunodotuslahjaksi pari Finnkinon leffalippua. Sitten tuli tapaus Yösyöttö ja myös mun osaltani Finnkino-boikotti. Täytyy lähempänä katsoa, jos tuossa lähistöllä olevassa pikkuteatterissa (onneksi jo suojellussa) olisi jotain kivaa ohjelmistossa, tai sitten keksiä kalenteriini joku muu pikkulahja 😀


Oma Finnkinoboikotti on alkanut ihan jo pari vuotta takaperin hinnoista, sillä ennemmin odotan että elokuva tulee DVD:lle jolloin raha menee oikeasti elokuvan tuottajille+kaupalle+tavarantoimittajalle. Tällöin koko DVD maksaa ehkä 10-15 euroa, eli saman verran kuin yksi lippu!

Hyvä postaus! Tietysti finnkinossa on isot hienot teatterit, mutta ne on selkeästi jonkin sijoittajan bisnes johon he antavat rahaa ja saavat vielä enemmän takaisin lipputuloista omilla osingoillaan. Itseäni kuvottaa ne hinnat, en ole valmis maksamaan mistään leffasta 3dnä 16 euroa. Varsinkaan kun sitä leffaa ei edes esitetä enää normaalina 2d:nä että sen voisi katsoa ilman epämukavia rillejä päässä hintaan 12 euroa, joka sekin on kallis.

Tiistaisin kotimaisiin elokuviin kaksi yhden hinnalla

Ne hinnat ovat tosi kovat, leffalippujen hintataso on noussut 22,57 % vuodesta 2010, siinä missä muu yleinen hintataso on noussut 10%. :S

Paineet on kovat Finnkinollakin. Ihmiset katsoo elokuvansa enemmän ja enemmän jostain muualta kun valkokankaalta elokuvateatterissa. Itse käyn leffassa ikävä kyllä niin harvoin, ettei tämä hintojen nousu hetkauta, mutta noi teinit kyllä valittaa leffojen kalleutta. Ei voi käydä leffassa, kun lippu mässyineen on lähellä paria kymppiä.

Jälkimmäisessähän ei ollut Yösyöttöä tarjolla, joten vertasin hintoja Blade Runneriin. Saman verran ne liput olisivat varmasti maksaneet, uutuuksia kun ovat. Ja esim. sunnuntai-illan lippu Finnkinossa on 16,40€, samalla kun Niagarassa sen yhden lipun hinta ei nouse yli 9€ (plus 50snt jos ostaa netistä). Pikkusen eroa…

Samoja asioita olen Finnkinon suhteen pohtinut. Tavallaan pidän siitä fiiliksestä, mikä tulee, kun esim. Tennispalatsiin astuu sisälle, ja se tuntuu omalta maailmaltaan. Mutta nuo lippujen ja snacksien hinnat alkavat olla kyllä jo ihan naurettavia, ja koko ajan kuullaan yhä enemmän uutisia, joissa Finnkino näyttäytyy jossain asiassa ahneena osapuolena. Ja sitten kuitenkin työntekijöiden olot ja palkat heillä eivät ole kuitenkaan nousseet tippaakaan, suhteessa lippuhintoihin.


Finnkino Bristol/Kinopalatsi/Maxim/Tennispalatsi – Helsinki ..

""Finnkino muutti hinnoitteluaan juhannuksena niin, että elokuvalipun hinta määrittyy paitsi ajankohdan, myös sisällön mukaan. Miksi, myyntijohtaja Kalle Peltola?

”Haluamme yhtenäistää elokuvateattereita muun kulttuurialan kanssa. Esimerkiksi oopperassa tai konserteissa ihminen yleensä maksaa sen mukaan, mitä hän menee katsomaan, ei sen mukaan, milloin näytös on. Meillä sen sijaan pienet taide-elokuvat ovat olleet samanhintaisia katsojalle kuin isot kotimaiset tai ulkomaiset tuotannot. Lisäksi haluamme selkeyttää hinnoittelua.”

Ennen lipun hinta riippui viikonpäivästä ja kellonajasta. Mikä siinä oli epäselvää?

”Entisessä mallissa eri aikaporrastuksia oli monta: arkena kolme eri hintaa ja viikonloppuna kaksi. Tästä eteenpäin on vain arki- ja viikonloppuhinta.”

Nyt elokuvat on jaettu kolmeen luokkaan: classic, normal tai special. Millä perusteella luokka määrittyy?

”Emme halua avata yksityiskohtia, mutta siihen vaikuttavat esimerkiksi elokuvan tuotanto- ja markkinointikustannukset sekä esittämisen kannattavuus meille.”

Kalleimmassa special-sarjassa näyttäisivät olevan esimerkiksi Jurassic World ja Mad Max: Fury Road. Onko suosittu elokuva siis aina kalliimpi?

”Niin sanotut blockbusterit eivät automaattisesti ole kalliimpia. Sen voin sanoa, että halvimmassa classic-sarjassa tulee olemaan taide-elokuvia, joita katsovat elokuvien suurkuluttajat.”

Tekevätkö suuret hittielokuvat näin suhteessa enemmän voittoa Suomessa, kun lipun hinta on kalliimpi?

”Me maksamme tuottajille prosenttimäärän lipun hinnasta, eli kun lipun hinta on korkeampi, tuottaja saa enemmän rahaa. Toisaalta tuottaja hyötyy myös, jos kävijöitä tulee enemmän.”

Monet päivänäytökset kallistuvat. Jos menee esimerkiksi Helsingissä katsomaan kalleimman 3D-elokuvan päivällä, lippu on kolme euroa kalliimpi kuin ennen. Miksi näin?

”Jos tuijottaa yksittäisen lipun hintaa, siinä on merkittävä loikka. Otamme kuitenkin käyttöön arkipäiväsarjalipun, jolla pääsee edelleen katsomaan minkä tahansa elokuvan 7,50 eurolla. Lisäksi nostamme opiskelija- ja eläkeläisalennusta 10 prosentista 30 prosenttiin. Kyse on hinnoittelumallin muutoksesta. Jotkin liput kallistuvat, jotkin halpenevat.” ""

Kino-Sampo Valkeakoski / Toijalan Kino

Hei tosi hyvä postaus ja puhut kyllä asiaa! Itsekin voisin sanoa harrastavani leffoja, ja Finnkinon toiminta on kyllä nostanut ärsytyksen pintaan. Ihan jo Finnkinon leffalippujen hinnat on ihan käsittämättömän kovat, enkä suoraansanottuna tykkää yhtään siitä tunnelmasta (tai pikemminkin tunnelmattomuudesta) joka Finnkinon teattereissa vallitsee. Suosin siis muita leffateattereita, erityisesti Joensuun Tapio on sydäntäni lähellä, samoin kuin Kino Kuvakukko Kuopiossa 🙂