Veikkaus on maksanut kansanedustajille 500 000 euroa
Hallituksessa jatkavat Kallasvuo, Outi Henriksson, Minna Pajumaa ja Hanna Sievinen. Sen sijaan Veikkauksen uudessa hallituksessa eivät jatka poliitikkojäsenet Ilkka Kanerva (kok.), Jutta Urpilainen (sd.), Tuomo Puumala (kesk.) ja Raimo Vistbacka (sin.).
Lehden mukaan Veikkauksen hallintoneuvostossa on seitsemän kansaedustajaa.Yhtiön hallituksessa istuvat kokoomuksen Ilkka Kanerva ja SDP:n Jutta Urpilainen. kansanedustajat puolestaan ovat päättävässä asemassa yhdistyksissä ja muissa toimijoissa, jotka rahoittavat toimintaansa veikkausvoittovaroin.Tiedot selviävät kansanedustajien toimittamista sidonnaisuusilmoituksista.
Niissä oli ehdotettu treffejä ja yhteisiä illallisia.
Ulkoasiainministeri Ilkka Kanerva (kok) 60, vietti tammikuun lopulla aikaansa Saariselällä tiettävästi Veikkaus Oy:n vieraana.
Veikkauksen toimitusjohtajan rehellisyyden puuska paljasti tämän
Veikkauksen hallitukseen on 27.3.2017 pidetyssä yhtiökokouksessa nimetty uudeksi jäseneksi kansanedustaja Ilkka Kanerva. Kanerva on aikaisemmin toiminut yhtiön hallintoneuvoston puheenjohtajana. Hallintoneuvoston uudeksi puheenjohtajaksi nimettiin kansanedustaja Timo Heinonen. Heinonen on aikaisemmin ollut hallintoneuvoston jäsen.
Hallintoneuvostoon nimettiin yhtiökokouksessa lisäksi viisi uutta jäsentä: kansanedustaja Reijo Hongisto, Suomen kansallisoopperan ja -baletin pääjohtaja Gita Kadambi, Allianssin pääsihteeri Anna Munsterhjelm, kansanedustaja Sofia Vikman sekä Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n toiminnanjohtaja Helena Värri.
Hallituksen puheenjohtajana jatkaa OTK Olli-Pekka Kallasvuo ja muina jäseninä talous- ja rahoitusjohtaja, KTM Outi Henriksson (Aktia Pankki Oyj), finanssineuvos Minna Pajumaa (valtioneuvoston kanslia), kansanedustaja Tuomo Puumala, itsenäinen neuvonantaja, KTM Hanna Sievinen, kansanedustaja Jutta Urpilainen sekä varatuomari Raimo Vistbacka.
Veikkauksen hallituksen ja hallintoneuvoston kokoonpano ja muut tiedot osoitteessa: !/yritystietoa/organisaatio
Veikkauksen hallitus uudistuu rajusti.
Vanhasta 8-hengen hallituksesta puolet saa jatkaa ja puolet joutuu lähtemään.
Kaikki hallituksen poliitikkojäsenet joutuvat jättämään paikkansa, keskiviikkona koolla ollut Veikkauksen yhtiökokous päätti.
Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) kertoi asiasta tiedotustilaisuudessaan torstaina.
Lähtijät ovat kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok), entinen kansanedustaja, valtiosihteeri Tuomo Puumala (kesk), kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd) ja entinen perussuomalaisten kansanedustaja Raimo Vistbacka.
Paateron mukaan muutokset hallituksessa ovat seurausta siitä, että Veikkaus muuttui vuoden 2017 alussa ja yhtiö pyrkii nyt entistä vastuullisempaan toimintaan.
Näillä valinnoilla on myöskin haluttu vahvistaa Veikkauksen digipuolta ja Veikkauksen vastuullisuutta ja (torjua) pelihaittaongelmaa.
Hallitukseen nousi kolme uutta jäsentä. He ovat M-Brain Oy:n toimitusjohtaja Christian Cedercreutz, Finnairin kestävästä kehityksestä vastaava johtaja Anne Larilahti sekä Takuusäätiön toimitusjohtaja Juha A. Panzar.
Paateron mukaan Cedercreutz tuo hallitukseen digiosaamista, Larilahti vastuullisen johtamisen osaamista ja Panzar pelihaittoihin liittyvää osaamista.
Veikkauksen hallituksessa jatkavat hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo, Minna Pajumaa, Outi Henriksson ja Hanna Sievinen.
Veikkaus, RAY ja Fintoto yhdistyivät 1.1.2017, jolloin syntyi niin sanottu uusi Veikkaus.
TÄÄLTÄ löytyy saajat:
Entä sitten Veikkauksen hallituksessa istuvat poliitikot Jutta Urpilainen, Tuomo Puumala, Ilkka Kanerva ja Raimo Vistbacka? Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko paljasti, että jokainen heistä nauttii hallituspaikastaan 2 000 euron kuukausikorvausta ja päälle 600 euroa jokaisesta kokouksesta. Korvaus vastaa monen vuosipalkkaa.
Syyskuuhun 2019 asti Veikkauksen hallituksessa istuivat Jutta Urpilainen (sd.), Tuomo Puumala (kesk.), Ilkka Kanerva (kok.) ja Raimo Vistbacka (sin.).
Veikkauksen hallintoneuvoston puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä aikanaan toiminut Ilkka Kanerva puhuu vastauksessaan siitä, mistä urheilun resurssit olisivat hänen mukaansa turvallisimmin hoidettavissa.
IS: Joka neljännellä kansanedustajalla Veikkaus-kytkyjä
Veikkauksen hallituksessa on vahva keskipohjalaisedustus. Siellä istuu kaksi kokkolalaista poliitikkojäsentä;Jutta Urpilainen jaTuomo Puumala. Poliitikkojäseniä hallituksessa ovat heidän lisäkseen turkulainen pitkän linjan kokoomuspoliitikko Ilkka Kanerva sekä pitkään SMP:n ainoana kansanedustajana 1990-luvulla vaikuttanut alajärveläinen valtiopäiväneuvos Raimo Vistbacka.
IS: Neljäsosalla kansanedustajista yhteys Veikkaukseen
Valtionyhtiö Veikkausta johtavat isopalkkaiset kokoomuslaiset johtajat Olli Sarekoski ja Velimatti Nummikoski ja yhtiön hallituksessa voittovarojen jakoon ovat vaikuttamassa politiikan ammattipelurit, muun muassa kokoomuksen Ilkka Kanerva, demareiden Jutta Urpilainen ja entinen perussuomalainen Raimo Vistbacka. Pyyteettömästä työstä, jolla peliriippuvaisten köyhien varoja siirretään hyvin toimeentuleville puoluekoneiston jäsenille, he saavat 2500 euroa kuussa.
Kanerva: Veikkaus ja RAY yhteen
Suomalaisella medialla on taipumusta hakata porukalla aina yhtä kohdetta kerrallaan. Välillä se on ollut Ilkka Kanerva, välillä Keskustapuolue ja parhaillaan mukiloidaan ensimmäistä kertaa Veikkausta. Ike ja Kepu ovat parkkiintuneita iskunottajia, rahapelimonopolilla on asiasta paljon vähemmän harjoitusta.
Ilkka Kanerva: Vähävaraisilla ihmisillä pitää olla ”oikeus ja ..
Työryhmä esittää, että Veikkaus Oy:n, Raha-automaattiyhdistyksen ja Fintoto Oy:n rahapelitoiminta yhdistetään. Tätä ehdotetaan tänään 13. maaliskuuta 2015 sisäministeri Päivi Räsäselle luovutetussa Suomen rahapelijärjestelmän vaihtoehtoisia ratkaisumalleja selvittäneen työryhmän raportissa. Asiaa varten perustettu laaja-alainen parlamentaarinen ohjausryhmä on työskennellyt kommentoiden virkamiestyöryhmän työtä. Se on myös kuullut edunsaajaryhmien mielipiteitä. Kansanedustaja Ilkka Kanervan johtama parlamentaarinen työryhmä yhtyy virkamiestyöryhmän ensisijaiseen esitykseen ja esittää vastaavan kirjauksen ottamista uuden hallituksen hallitusohjelmaan.
Pitäisikö suomalaisessa urheilussa luopua Veikkauksen tuotoista?
Sillä syyttömiä Veikan hallituksen poliittiset jäsenet Ilkka Kanerva, Jutta Urpilainen, Tuomo Puumala ja Raimo Vistbacka VeikkausGateen olivat. Tuskin he läsnäoloa lukuun ottamatta nimittäin tekivät hallituksessa yhtään mitään.
[PDF] CORPORATE GOVERNANCE 2016
Rahapeliyhtiö Veikkauksen hallintoneuvosto on antanut yhtiön johdolle puhtaat paperit rahapeliautomaattien sijoittelusta, kertoo Keskisuomalainen. Hallintoneuvoston puheenjohtajan, kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok.) mukaan hallintoneuvosto ei näe tarvetta muuttaa nykyistä linjaa rahapeliautomaattien sijoittelussa.
Kanervan mukaan Veikkauksen rahapelejä ei sijoiteta ihmisten sosioekonomisen taustan perusteella, vaan asiakasmäärät ja isot kauppakeskukset ovat erityinen kohdealue automaateille.
– Peliautomaatteja sijoitellaan ihmisvirtojen mukaan ja hajasijoittamisen periaatteella. Automaattipelejä on voitava pelata kattavasti koko maassa, ei ainoastaan kauppakeskuksissa vaan myös haja-asutusalueilla. Se on myös linjana, että mitään kasinokeskuksia ei havitella, Kanerva sanoo Keskisuomalaiselle.
Hallintoneuvosto pyysi selvitystä sen jälkeen, kun Seura-lehti uutisoi Veikkauksen sijoittavan peliautomaatteja eniten alueille, missä on matalimmat tulot, alhaisin koulutusaste ja korkein työttömyysaste.
Veikkauksen hallintoneuvostoon kuuluu 13 puolueiden edustajaa, 13 Veikkauksen tuoton saajien edustajaa ja kaksi henkilöstön edustajaa.
Kanerva nyt Veikkauksen hallintoneuvoston johtoon
Myös Veikkauksen hallituksen kokoonpanoon tulee muutoksia. Veikkauksen hallitukseen on eilen pidetyssä yhtiökokouksessa nimetty uusiksi jäseniksi Christian Cedercreutz, Anne Larilahti ja Juha A. Pantzar. Veikkaus kertoo hallituksen puheenjohtajana jatkavan Olli-Pekka Kallasvuo ja jäseninä Outi Henriksson, Minna Pajumaa sekä Hanna Sievinen. Hallituksesta poistuvat jäsenet ovat näin ollen poliitikkoja, Ilkka Kanerva, Tuomo Puumala, Jutta Urpilainen ja Raimo Vistbacka.