Yikun Dragon Line Da’e Pituusdraiveri Frisbeegolfkiekko, pinkki
Discmania Fanatic Sky jopa 30+ kiekkoa vetävä frisbeegolf-laukku, jossa on kaikki ominaisuudet, joita frisbeegolflaukulta tarvitset. Sky on täydel...
Discmania Fanatic Sky jopa 30+ kiekkoa vetävä frisbeegolf-laukku, jossa on kaikki ominaisuudet, joita frisbeegolflaukulta tarvitset. Sky on täydel...
Ratkaisupelissä noudatetaan frisbeegolfin sääntöjä ja kilpailuopasta, mutta ratkaisupelin väylätuloksia ei lisätä pelaajien kierrostulokseen.
Alivakaa kiekko kannattaa kaivaa esiin kun:
Merrellin Agility Peak 5 on uusi, frisbeegolfiin loistavasti soveltuva malli, joka on kehitetty Merrellin suosituimpien polkujuoksukenkien p...
Uusien kiekkojen ja tarvikkeiden lisäksi tarjoamme myös käytettyjä kiekkoja. Laaja valikoima, nopeat toimitukset ja asiantunteva palvelu ovat tehneet KiekkoKingistä nopeasti frisbeegolfaajien luottokaupan.
KiekkoKingi on vuonna 2021 Suomessa perustettu frisbeegolfiin erikoistunut verkkokauppa, josta löydät kaiken tarvittavan lajin harrastamiseen.
Pelaa frisbeegolfia pitkälle pimeneviin iltoihin LED-valojen avulla! Nämä korkealaatuiset LED-tarrat kiinnittyvät helposti kiekon pohjaan mukana tu...
Aloittelijan kannattaa valita alivakaa, eli pienen turn-luvun kiekko.
Discmanian Origin on kiekko, joka taitotasosta riippumatta sopii jokaisen pelaajan bägiin! Origin on Discmanian Evolution -sarjan alivakaa midari, ...
Frisbeegolfissa käytetään erilaisia kiekkoja eri heittoihin.
Suomessa on useita satoja liitokiekkogolfratoja. Radat voidaan ryhmitellä vaikeuden (kirjainlyhenteet) ja varustelun (numerot 1–3) mukaan. Vaikeimpia ovat vähintään 18 maalikorin kilpatasoiset radat (A-luokka: AAA1, AA1, AA2, AA3, A1, A2 ja A3; väylien pituus 50–300 metriä). Niitä helpompia ovat eritasoiset 9–17 maalikorin harrastajaradat (B-luokka: BB1-B3; väyläpituus 50–150 m). Näille molemmille pääluokille on määritelty radan läpikäyntiin vaadittava ihanneheittomäärä eli par-arvo. Lisäksi väyliä voidaan luokitella vähintään 7 korin aloittelijaratoihin (C-luokka; väylät pääsääntöisesti alle 75 m) ja 3–6 korin koululaisratoihin (D-luokka). A-luokan ratoja oli kesän 2016 alkaessa Suomessa yli 120 kappaletta, B-luokan ratoja yli 130, C-luokan ratoja yli 140 ja D-luokan ratojakin kymmeniä. Vuonna 2021 Suomessa oli yli 800 frisbeegolfrataa, pelattuja kierroksia noin 5 miljoonaa sekä rekisteröityjä seuran jäseniä 10 188. Samana vuonna Suomen kunnista vain kolmella ei ollut rajojensa sisällä frisbeegolfrataa.
Myymme ja ostamme frisbeegolfkiekkoja ja -tarvikkeita!
Idea jonkin kiekon heittämisestä koriin on syntynyt ja unohtunut useita kertoja, mutta nykyään frisbeegolfina tunnetun lajin kehitys lajina kytkeytyy frisbeen kehitykseen välineenä. Tärkeä taustahenkilö on ollut Ed Headrick, joka vuonna 1964 kehitti frisbeestä tarkemmin heitettävän version. Tämä loi edellytyksen frisbeen ja sitä kautta frisbeegolfin suosiolle. Headrick myös kehitti ja patentoi ensimmäiset metalliketjuilla varustetut korit. Hän on ollut mukana perustamassa sekä että . Toinen lajin kehitykseen huomattavasti vaikuttanut on George Sappenfield. Hän alkoi 1960-luvun lopulla järjestää frisbeegolfkilpailuja yhteistyössä frisbeen tavaramerkin haltijan kanssa. Vuoteen 1983 lajia pelattiin samoilla kiekoilla, joita käytetään kopitteluun. Nykyisiin kiekkoihin verrattuna ne olivat epätarkkoja ja tuulelle alttiita. Jan Sobel ja Dave Dunipace keksivät pienentää kiekkojen läpimittaa, madaltaa niitä ja leventää niiden reunusta, jolloin syntyi nykyisin tunnettu frisbeegolfkiekko.
Mitä frisbeegolf numerot tarkoittaa
Järjestelmästä riippumatta, kannattaa muistaa että kiekon vakauteen liittyviä numeroita kannattaa verrata vain saman nopeusluokan sisällä. Mitä yllä todettiin MD1:n ja DD:n vertailusta, pätee kaikkien valmistajien kaikkiin kiekkoihin: nopeammat kiekot ovat ylivakaampia.
Frisbeegolf kiekkojen nopeusarvot merkataan lukujen 1 ja 14 välillä
Muovilaadut menevät pehmeämmästä kovempaan 200 (pehmeä) - 750 (kova) välillä
Kiekkojen numerot kertovat vakaudesta. 1 ollen vakain ja siitä eteenpäin kiekon lentorata suoristuu/alivakautuu.
Frisbeegolf kiekkojen lentonumerot
Prodigy luokittelee kiekkonsa nopeusden suhteen kuuteen eri luokkaan: draiverit (D ja X), hybridit (H), väylädraiverit (F), keskimatkan draiverit (M), lähestymiskiekot (A) ja putterit (Pa). Vakauden suhteen Prodigy ei tarjoa mitään yhtenäistä kategorisointia; jokaisen kiekon mallinimessä on kirjain ja numero, joiden perusteella voi päätellä, miten kyseinen kiekkomalli vertautuu muihin Prodigyn kiekkoihin. Mitä pienempi numero, sitä ylivakaampi ja vastaavasti suurempi nimero on alivakaampi. Näin esim. kiekko D1 on ylivakaa pituusdraiveri ja D5 vastaavasti alivakaa pituusdraiveri.
Tiesitkö mitä frisbeegolf-kiekkojen numerot..
MVP:llä ja Axiomilla on käytössä kahden mittarin järjestelmä: nopeusluokitus ja vakaus. Nopeusluokituksena he käyttävät suoraan kiekon reunan leveyttä: 23 mm pituusdraiverit, 21,5 mm pituusdraiverit, 20 mm pituusdraiverit, 17 mm väylädraiverit, 12 mm lähestymiskiekot ja 10 mm putterit. Tämän lisäksi vakausluokituksia on seuraavat viisi: Ylivakaa (Overstable), Vakaa-ylivakaa (Stable-Overstable), Suora-Vakaa (Straight-Stable), Vakaa-Alivakaa (Stable-Understable), Alivakaa (understable)