Olympiatyylin ja ammattinyrkkeilyn säännöissä on huomattavia eroja


Nyrkkeilyn voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Tosin mitä nuorempana aloittaa, sitä paremmat mahdollisuudet on päästä huipulle. Tällä hetkellä Suomessa on yli sata nyrkkeilyseuraa ja harrastajia on kuntonyrkkeilijät mukaan lukien yli 20 000. Kansainvälisellä liitolla, IBA:lla, on 196 jäsenjärjestöä, joissa on arviolta 60 miljoonaa harrastajaa.


Nyrkkeilijä tarvitsee hammassuojat, käsisiteet, päänsuojan, otteluhanskat, säkkihanskat sekä nyrkkeilytossut. Harjoituksissa käytetään yleensä 12-16oz (340-397g) hanskoja pari- ja otteluharjoittelussa ja säkkihanskoja säkkiin löytäessä. Käsisiteet sidotaan suojaamaan rystysiä, rannetta ja kämmenen luita. Hammassuojat muotoillaan itse oman purukaluston muotoiseksi. Harjoituskypärä on usein myös poskipäitä suojaava. Kilpailujen järjestäjä on velvoitettu hankkimaan sääntöjen mukaiset otteluhanskat kilpailuotteluihin.

– Tätä valinnanvapautta me kannatamme. Naiset kilpailevat (vapaaottelujärjestö) MMA:ssa viiden minuutin erillä, kuten miehetkin. Jopa paljain käsin nyrkkeilyssä säännöt ovat samat naisille ja miehille. Danila ja minä teemme 27. lokakuuta ylpeinä historiaa, kamppaillessamme samoin säännöin kuin miesnyrkkeilijät. Tämä on taistelua kaikkien naisten oikeudesta tulla kohdelluksi samoin (kuin miehiä).

[PDF] Lasten ja nuorten NYRKKEILYN KÄSIKIRJA

Älä helvetissä alota. Turpaan tulee ja pahasti. Toi on just paha, jos itte tuntee olevansa hyvä, mutta et saa ulkopuoliselta asiantuntijalta vahvistusta käsityksiisi.

Nyrkkeilyä tai thai/vapaaottelua kovempaa lajia ei juurikaan maailmasta löydy. Yksi potku, yksi lyönti väärään paikkaan vie hengen tai vammauttaa pysyvästi.

Pysy ihmeessä sielä kuntonyrkkeilyn puolella!! Nyrkkeily on niin eilispäivän laji, ja suosio laskee maailmalla koko ajan.

Ammattinyrkkeilyottelussa on neljä tuomaria. Kehätuomari valvoo kehässä sääntöjen noudattamista, huolehtii nyrkkeilijöiden työturvallisuudesta ja nostaa lopuksi ottelun voittajan käden ylös. Ottelun aikana kehätuomarin komennoista yleisimmät ovat "break" ja "stop". Break-komennolla ottelijat ottavat askeleen taaksepäin ja jatkavat ottelua välittömästi. Stop-komennolla nyrkkeilijät lopettavat ottelemisen ja saavat jatkaa vasta komennolla ”box”. Kehätuomari laskee horjuttavan osuman saaneelle ottelijalle lukua kahdeksaan asti. Jos ottelija on tässä vaiheessa ottelukunnossa, kamppailu jatkuu. Jos ei, tuomari laskee kymmeneen ja tekee "rintauintiliikkeen" ottelun päättymisen merkiksi.

Amatööri- ja ammattinyrkkeilyn säännöissä on huomattavia eroja. Voidaankin sanoa, että kyseessä on kaksi eri lajia, vaikka lähes kaikki ammattinyrkkeilijät ovat aloittaneet nyrkkeilyn amatöörinä. Kerran ammattilaiseksi ryhdyttyään nyrkkeilijä ei voi enää palata amatöörikehiin. Helpoiten nyrkkeilyn lajit erottaa toisistaan ottelijoiden varustuksista. Ammattinyrkkeilijät ottelevat ilman päänsuojia ja paitaa sekä heidän otteluhanskansa ovat kevyempiä.

Nyrkkeily on joo varmasti kovin laji noista edellämainituista. Amatöörinyrkkeily tosin ei nyt sen vaarallisempaa ole kun jääkiekkokaan:) kuntonyrkkeilyllä tai sillä että lyöt mielestäsi kovaa ei ole kauheasti tekemistä oikean nytkkeilyn kanssa. Kovaa voi lyödä vasta kun on tekniikka kunnossa. Siihen tekniikan hiomiseen menee vuosikausia että se lyönti lähtee jalasta..lantion kautta ja käsi tosiaan vaan saattaa sen iskun perille..ei ole todellakaan helppoa. Pelkällä kädellä lyö valtaosa niistä jotka luulee lyövänsä kovaa mutta totuus paljastuu kun meet kilpanyrkkeilijöiden reeneihin niin joutuu lähtemään hyvin hitaasti ja pienistä jutuista liikkeelle. Tekniikka kannattaa opetella tosi hyvin ennen kun rupeet riuhtomaan ettet opettele alunpitäen lyömään väärin. Myöhäistä nyrkkeilyn aloittaminen ei ole ikinä. Aloitin 24 vuotiaana ja sain 27 vuotiaana sm pronssia -91kg sarjassa. No tosiaan suomessa tuossa sarjassa on aikas vähän ottelijoita. Kannattaa ehkä aluksi käydä jossain oikeessa nyrkkeilyseurassa joku vaikka kuntonyrkkeilyn peruskurssi, jossa opit alkeet ja voit sitten siltä pohjalta lähteä opettelemaan kilpanyrkkeilyn alkeita sillä kilpanyrkkeilyyn ei taideta varsinaisia peruskursseja järjestää. Kuntonyrkkeilyn jälkeen siirtyminn kilparyhmään voi myös tuoda mieleesi että haluatko sittenkään olla koko lajissa mukana. Kun kuntonyrkkeilyn hanskoihin lyöminen muuttuu päähän lyömiseksi..ero voi olla aluksi aika iso. Mielestäni kuitenkin urheilutaustaa omaava ja nopeasti asioita oppiva voi oppia nyrkkeilyä nopeastikkin mutta se vaatii töitä ja sellaisen luonteen että haluaa reenata lajia tosissaan. Nyrkkeilyä ei oikeen voi puolivaloilla tehdä ainakaan kilpapuolella..muuten tulee jo reeneissä turpaan ja haaveet ekoista saliskaboista tyssää siihen. Tsemppiä vaan hieno laji on


Ammattinyrkkeilyotteluissa erän pituus on kolme minuuttia ja ..

6 § Nyrkkeilyjaoston toimintakausi on yksi kalenterivuosi. Jaosto pitää vuosittain sääntömääräisen kevät- ja syyskokouksen ja tarvittaessa ylimääräisiä kokouksia. Äänioikeutettuja ovat jäsenvelvoitteensa suorittaneet 15 vuotta täyttäneet jäsenet. Kokoukset kutsutaan koolle viimeistään 7 päivää ennen kokousajankohtaa jaoston harjoituspaikan ilmoitustaululla.

Suomen Nyrkkeilyliitto sääntökirja

Uusissa säännöissä myös tarkastettiin ammattinyrkkeilyssä mukana olevien tahojen mahdollisuuksia olla mukana amatöörinyrkkeilyn kansallisissa mestaruuskisoissa.

[PDF] Suomen Potkunyrkkeilyliitto K1-säännöt

Kansainvälisen nyrkkeilyliiton uusi sääntö tulee siis vaikuttamaan välittömästi myös ensi viikon lopulla Helsingin Urheilutalolla iskettäviin SM-kisoihin.

Suomen Nyrkkeilyliiton säännöt

- Tähänhän vielä kuuluu sekin, että ammattinyrkkeilijöiden kanssa toimivat eivät saa toimia kulma-avustajina SM-kilpailuissa. Tässä asiassa on kuuden kuukauden karenssiaika, joka on vähän outo sääntö. Olemme siis joutuneet lähestymään myös muutamaa ammattinyrkkeilyn parissa toimivaa henkilöä kertoaksemme, että heiltä evätään oikeus toimia kulma-avustajina tulevissa SM-kisoissa.

Nyrkkeily säännöt: ammattilaisten ja harrastajien

Ja tiedätkö mitä sääntöjä nyrkkeily kehässä on velvollinen suorittamaan? Ringo on sen omistajan - erotuomari, joka valvoo kaikkea, mikä tapahtuu sitä. Pisteiden kunkin nyrkkeilijä, otetaan huomioon tuomari. Hän kertoo erotuomari tietojen päätyttyä kunkin kierroksen näkyy tuloskortit.

Sääntöjä kuin ammattilaisnyrkkeilyyn · Junior Boys - 12 vuotta

Nyrkkeilyn kustannukset koostuvat kausimaksuista, lisensseistä sekä vakuutuksista. Kausimaksut riippuvat iästä, paikasta ja tasosta. Kilpanyrkkeily on tietysti kalliimpaa kuin harrastenyrkkeily. Nyrkkeilyä voi harrastaa useassa paikassa myös kertamaksuilla, joka on yleensä noin kympin. Perusharrastamiseen et tarvitse mitään erityisiä varusteita, normaalit urheiluvaatteet riittävät. Kuntonyrkkeilyn kausimaksu voi 10-15 vuotiaalle olla noin 150 euroa. Aikuisille se on taas 250 euron paikkeilla. Monilla seuroilla on myös mahdollista ostaa vaikkapa 10 harjoituksen kortin, joka voi maksaa noin 35 euroa.

Mitkä Ovat Olympianyrkkeilyn Säännöt

nyrkkeily sääntöjä kehässä ohjaus tuomarit: kolmelta puolelta ja erotuomari. Suorittaessaan ottelun myös mukana ohjaaja, ajanottaja, lääkäri, tuomari, ilmiantaja. Luokituksiin puolella kilpailun tuomarit ja erotuomareita kutsumat promoottori. Mestaruudesta ottelu perustaa, jonka aloitteesta taistelua pidetään.

Nyrkkeilyn säännöt: mitkä ovat ammattinyrkkeilyn säännöt

Sääntöjä nyrkkeily liittyy laskenta pistettä, jotka ovat touch tuomareita. Kymmenen pistettä saa kierroksen voittaja, kun taas häviäjä - ainakin kuusi. Mielenkiintoista, elektroninen järjestelmä pisteidenlaskua on kielletty.

Ammattinyrkkeily on oma lajinsa

englantilainen nyrkkeily on ollut lajivalinta vuodesta 1904 lähtien. Pitkään liian vaarallisena pidetty laji pääsi lopulta olympialaisten panteoniin. Naisten kilpailut otettiin ohjelmaan vasta vuonna 2012. Pariisissa vuonna 2024 nyrkkeily on vahvasti esillä, ja lajeja on seitsemän miehille ja kuusi naisille. Tapahtumat järjestetään 27. heinäkuuta ja 10. elokuuta 2024 välisenä aikana. Alkuerät on tarkoitus järjestää, kun taas loppuottelut järjestetään .