Jalkapallon MM-kisat: Saksaa uhkaa nolo putoaminen


Erityisesti tästä pelistä kirjoittavaksi toimittajaksi päätyminen oli luontevaa, sillä Saksassa jalkapallo on tärkeää ja kyseessä on Nordlingin oma laji. Tampereella syntynyt Nordling pelasi nuorena Ilveksessä SM-sarjassa eli naisten korkeimmassa sarjassa Suomessa.


Kirjassa pelaajien värikkäät Saksan-kertomukset kulkevat 1960-luvun Hampurista 2010-luvun Müncheniin, bremeniläisistä Bundesliigan mestaruusjuhlista vaikeisiin loukkaantumisiin pienessä Freiburgissa. Polveilevien tarinoidensa ohessa enemmän tai vähemmän jokainen suomalainen pelaaja nostaa esiin, miten kilpailullinen ympäristö Saksa on jalkapalloilijalle. Saksalaisessa kulttuurissa työntekoa arvostetaan, mikä heijastuu myös jalkapalloon. Joka ikiset treenit vedetään täysillä.

Vuoden 1990 maailmanmestaruusturnauksesta tuli takaisin kolmas maailmanmestaruus. Saksa voitti finaalissa Argentiinan ja varmisti paikkansa jalkapallohistoriassa. Loppuottelu oli jännittävä ja taktisesti kova taistelu, mutta Saksa onnistui lopulta nousemaan voittajaksi Andreas Brehmen maalilla. Voitto oli erityisen makea, sillä Saksa oli hävinnyt edellisessä kahdessa loppuottelussa, jotka olivat molemmat päättyneet Italian eduksi.

Saksa Jalkapallo Saksa, MM-kisat, Urheilu,Lahja - Rintamerkit pienet

Saksan miesten jalkapallon A-maajoukkue on miesten EM-historian voitokkain joukkue. EM-kultaa Saksa on napannut kolmesti (1972, 1980 ja 1996) ja samoin on asian laita hopean (1976, 1992 ja 2008) ja pronssin (1988, 2012 ja 2016) kanssa. Joukkue on ollut mukana jokaisessa EM-lopputurnauksesssa aina siitä asti, kun kisoja alettiin järjestä. Vuoteen 1988 asti Saksa tosin osallistui kisoihin Länsi-Saksan nimellä. Alta pääset lukemaan lisää nimenomaan Saksan nimellä pelaavan joukkueen edesottamuksista aiemmissa EM-lopputurnauksissa.

Toinen ikoninen voitto tapahtui vuonna 1974, kun Saksa järjesti oman maailmanmestaruusturnauksensa. Kotikentällä Saksan joukkue onnistui voittamaan finaalissa maalein 2-1. Tämä voitto oli erityisen merkittävä, koska se oli Saksa-liittotasavallan ensimmäinen jalkapallon maailmanmestaruus. Voiton myötä myös Saksan jalkapalloa alettiin pitää maailman huipulla.

Saksa on yksi menestyneimmistä jalkapallomaista maailmassa. Saksan jalkapallomaajoukkue on voittanut neljä maailmanmestaruutta vuosina 1954, 1974, 1990 ja 2014. Näistä voitoista ensimmäinen ja ikimuistoisin tapahtui vuonna 1954 Sveitsissä järjestetyissä kisoissa. Tuolloin Saksa yllätti kaikki voittamalla finaalissa Unkarin, joka oli pidetty suurimpana suosikkina turnaukseen. Voitto nosti Saksan jalkapalloilun uudelle tasolle ja loi pohjan maan menestykselle tulevaisuudessa.

Nordling pysyttelee enemmän jalkapallon parissa, hyvin laaja-alaisesti toki. Hän kirjoittaa erinomaisesti esimerkiksi saksalaisesta jalkapallohuumorista. Pantsar käsittelee laajemmin Saksan historiaa ja saksalaista kulttuuria. Perinneruokien syöminen ja paikallisten oluiden juominen on tärkeä osa ottelumatkoja.


Saksa vahvisti joukkueensa jalkapallon MM-kisoihin

Saksan menestys MM-kisoissa on myös saanut aikaan suurta innostusta ja intohimoa jalkapalloa kohtaan maassa. on erittäin suosittu laji Saksassa, ja maahan syntyy jatkuvasti uusia lupaavia pelaajia. Saksa onkin tunnettu pelaajien kehittämisestä ja heidän kovan työnsä tukemisesta. Tämä on yksi syy siihen, miksi Saksa on menestynyt jatkuvasti kansainvälisillä kentillä.

Jalkapallo: Saksa on ulkona MM-kisoista

Myös naisten puolella Saksa on yksi historian menestyneimpiä jalkapallomaita. Saksa on ylivoimaisesti eniten Euroopan mestaruuksia voittanut joukkue, ja on niittänyt menestystä myös MM-kisoissa. Saksa on jokaisessa turnauksessa varteenotettava voittajaehdokas. Joukkue on voittanut MM-kultaa kahdesti – vuosina 2003 ja 2007 – ja selvinnyt lisäksi finaaliin kertaalleen, vuonna 1995.

Saksa on ulkona jalkapallon MM-kisoista

Saksan menestyksen taustalla on myös vahva jalkapallotraditio. Saksa on yksi Euroopan suurimmista ja menestyneimmistä jalkapallomaista. Saksalaiset seurat, kuten Bayern München, Borussia Dortmund ja Schalke 04, ovat menestyneet kansallisissa ja kansainvälisissä peleissä, ja ne ovat tuottaneet lukuisia lahjakkaita pelaajia Saksan maajoukkueelle.

Länsi-Saksan MM-kisat 1974 – Totaalinen jalkapallo esittäytyy ..

Jalkapallosta kirjoittamisen Nordling aloitti vuonna 2006, kun Saksassa oli MM-kisat. Hän kuvaili niiden tunnelmaa ja futiskulttuuria paikan päältä raumalaiselle Länsi-Suomi-lehdelle, ja muutama vuosi myöhemmin hän alkoi kirjoittaa Veikkaajaan, nykyiseen Urheilulehteen. Vuonna 2015 Nordling palkittiin Suomessa vuoden urheilutoimittajana.

Saksa - Jalkapallon MM - Postituore pienoisarkki ..

Kirja sopii niin Saksan faneille kuin joukkueeseen nuivemmin suhtautuville, niin lajin kauneudesta viehättyneelle kuin sen saloista kiinnostuneille.Tätä ei voi jättää lukematta kesän 2016 jalkapallon EM-lopputurnauksenkaan takia, jossa Saksa on yksi vahvimmista mestarisuosikeista.Avainsanat:

MM jalkapallo Saksa 2006 mitali: BRASILIA

Saksan jalkapallomaajoukkue näytti jälleen kerran, että sitä ei voi koskaan sivuuttaa arvokisojen suosikkeja arvioitaessa. MM-jalkapallon D-lohkon avauskierroksella Saksa möyhensi Australian komeasti 4–0 (2–0) kisojen toistaiseksi vakuuttavimmalla esityksellä.

Saksaa ymmärtämässä jalkapallon kautta

Saksa on yksi historian menestyneimmistä miesten jalkapallomaajoukkueista. Se on voittanut enemmän MM-kisojen mitaleita kuin mikään toinen maa. Maailmanmestaruutta Saksa on juhlinut neljästi, vuosina 1954, 1974, 1990 ja 2014. Kolme ensimmäistä mestaruutta tulivat Länsi-Saksan aikana, mutta maan saavutukset lasketaan yleisesti osaksi yhdistyneen Saksan historiaa. Enemmän maailmanmestaruuksia on vain Brasilialla, jolla niitä on viisi. Lisäksi Saksa on poistunut finaalista hävinneenä osapuolena neljästi. Myös pronssimitaleita Saksalla on neljä. Saksa on selvinnyt MM-kisoihin joka kerta, kun se on osallistunut karsintoihin, ja selvinnyt vuosia 2018 ja 2022 lukuunottamatta aina vähintään turnauksen toiseen vaiheeseen.

Saksa protestoi näyttävästi jalkapallon MM-kisoissa

Paluu MM-kisoihin tapahtui Sveitsissä , joissa maa hävisi alkulohkossa kansainvälistä jalkapalloa tuolloin hallinneelle 8–3, ja tarvitsi uusintaottelun tasapisteisiin yltänyttä vastaan päästäkseen jatkoon. Alkulohkon jälkeen maa selvitti kuitenkin tiensä loppuotteluun raivaten tieltään ja . Loppuottelussa vastaan asettui alkulohkossa ylivoimaiseksi vastukseksi osoittautunut Unkari, ja ottelu alkoikin odotetuissa merkeissä Unkarin siirtyessä kahdeksassa minuutissa 2–0 johtoon. Saksa onnistui kuitenkin kaventamaan välittömästi, ja vain yhdeksän minuuttia myöhemmin oli peli tasan. Siitä eteenpäin muodostui ottelu kiivastahtiseksi kamppailuksi, ja ratkaisu syntyi vasta 84. peliminuutilla toisen osuman myötä. Maalin jälkeen keskittyi Unkari pelkästään hyökkäämään, ja onnistuikin maalinteossa melkein heti Saksan maalin jälkeen. Osuma kuitenkin hylättiin paitsiona ja Saksa voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa. Niin ottelusta itsestään kuin erityisesti sitä seuranneesta voitosta muodostui Saksassa suuri kansanjuhla, ja voitto koettiin yleisesti uuden aikakauden aluksi ja kansallistunnon palauttajaksi toisen maailmansodan kauheuksien jälkeen. Mestaruuskautensa aikana Saksan maaottelutilasto oli negatiivinen, mutta siitäkin huolimatta Saksa voitti alkulohkonsa ja oli lopulta neljäs. Chilen Saksa voitti alkulohkon, jossa oli isäntämaa ja , mutta putosi yllättäen puolivälierässä Jugoslavialle.