Englannilla ja Valioliigalla on kaksi siirtoikkunaa:
Tilanne ei kuitenkaan ole nuortenkaan pelaajien siirroissa täysin mustavalkea. Jalkapallossa ollaan siirtymässä nopeaa vauhtia malliin, jossa yksi ja sama taho omistaa seuroja useissa maissa. Red Bull -leiri on tällä hetkellä mallista kenties tunnetuin esimerkki. Myös Valioliiga-seurat ovat rakentamassa samanlaisia imperiumia. Manchester Cityn omistava City Football Group osti toukokuussa Belgian II divisioonassa pelaavan Lommelin, joka on jo yhdeksäs Cityn omistama seura.
Se, mihin brexit oikeasti iskee, ovat englantilaisseurojen akatemiat ja ylipäätään nuorten pelaajien siirrot. La Ligan, Bundesliigan ja Serie A:n seurat voivat jatkossakin haalia akatemioihinsa 16–18-vuotiaita pelaajia, mutta englantilaisseurat eivät. Samoin yli 18-vuotiaiden pelaajien siirroissa kynnys nousee, sillä pelaajien on oltava Isoon-Britanniaan siirtyessä jo ainakin maajoukkuetason pelaajia.
Valta on jalkapallossa siirtynyt nykyään seuroilta pelaajille. Se ei ole kovinkaan kummallista, kun otetaan huomioon laaja mediahuomio – ei vähiten Englannissa ja Valioliigassa. Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö pelaajalla olisi aina viimeinen sana, kun siirroista sovitaan.
She currently has a series of articles about football.
Sama koskee suurinta osaa EU:n alueelta tulleita Valioliigan nykyisiä supertähtiä. Paul Pogban, Kevin De Bruynen, David Silvan, Fernandinhon, Bruno Fernandesin, Kepan, Jorginhon, Hugo Llorisin, Mesut Özilin ja Alexandre Lacazzetten kaltaiset pelaajat voivat jatkossakin siirtyä Valioliigaan, koska heidät luokitellaan Britannian nykyisen lainsäädännön mukaisilla kriteereillä ”eliittipelaajiksi”. Jopa Riayd Mahrez ja N’Golo Kanté olisivat Leicesteriin siirtyessään saaneet työluvan, vaikka brittimediassa heidät onkin nostettu tunnetuimmiksi esimerkeiksi nykyistä Valioliiga-pelaajista, jotka eivät olisi saaneet työlupaa, mikäli sitä olisi heiltä vaadittu.
Liverpoolin suurimmat tähdet, Mohamed Salah, Sadio Mané, Roberto Firmino ja Alisson, pystyivät kaikki siirtymään Valioliigaan, vaikka heitä koski afrikkalaisina ja brasilialaisina pelaajina samat työlupasäännökset, jotka koskevat jatkossa myös EU:n alueelta siirtyviä pelaajia. Samalla tavalla Manchester City pystyi hankkimaan aikoinaan argentiinalaisen Sergio Agüeron ja brasilialaisen Gabriel Jesuksen, ja Arsenal Pierre-Emerick Aubameyangin ja Pepén. vaikka heidänkin piti saada ennen siirtojaan työlupa.
Vuonna 2016 Valioliigan mestaruuden voittanut seura vietti viime kauden yhden sarjatason alempana. Seuran nousuun johdattanut valmentaja Enzo Maresca kuitenkin siirtyi täksi kaudeksi Chelsean peräsimeen, ja tälle kaudelle vetovastuun otti Steve Cooper. Miten muutos vaikuttaa ensi kauteen?
Valioliigan kannalta avainkysymys on, miten brexitin tuomat rajoitukset pelaajasiirroissa vaikuttavat sen tv-oikeuksista saataviin jättiläismäisiin korvauksiin.
tässä Valioliigan kesän kalleimmat siirrot | Urheilu | Yle
Tammikuun siirtoikkuna, vuonna 2010, vei hänet kovin odotuksin Chelsean paitaan. Lontoolaisseura maksoi hänestä Liverpoolille 58,5 miljoonaa euroa, ja odotukset olivat pilvissä. Heti kauden 2010-11 jälkimmäisen puolikkaan aikana taivaalle alkoi kuitenkin ilmestyä melkoisen synkkiä pilviä. Pelaajana parasta ikäänsä lähestyneen Torresin maalihanat tyrehtyivät täysin, ja hän teki kaikissa kilpailuissa pelaamissaan 18 ottelussa ainoastaan yhden maalin. Torresista ei ollut myöskään tulevina kausina löytämään hänen Liverpool-aikojen loistoaan, ja lopulta hän lähti Chelseasta iskettyään Valioliigassa 110 otteluun ainoastaan 20 maalia; tuo kokonaismaalisaldo oli neljä maalia vähemmän kuin hänen parhaana Liverpool-kautenaan (2007-08).
Valioliigan kesän kalleimmat ja merkittävimmät siirrot
2000-luvun alkupuolella kovaa jälkeä Atlético Madridin paidassa tehnyt Fernando Torres siirtyi kesällä 2007 Englannin Valioliigassa pelaavan Liverpoolin riveihin. Siellä hänestä tuli todellinen fanien suosikki, joka iski kaikki kilpailut mukaanlukien The Redsille 142 ottelussa komeat 81 maalia.
ManU laittoi rahaa palamaan – tässä ovat Valioliigan kovimmat siirrot
Craven Cottagella katsellaan ensi kaudella Valioliigaa jo toista kautta putkeen. Kesän siirtomarkkinoilla on käyty melko maltillisesti. Mielenkiintoinen hankinta on Emile Smith-Rowe, joka ei Arsenalissa päässyt näyttämään täyttä potentiaaliaan vähäisen peliajan ja loukkaantumishuolien vuoksi. Joko nyt?
– tästä reaaliajassa kaikki Valioliigan isoimmat siirrot
Tärkeimpiin Valioliigan jättäneisiin tähtiin kuuluvat Ivan Toney, Moussa Diaby, Julian Alvarez, Joao Palhinha, Conor Gallagher ja Michael Olise. Kaksi ensin mainittua siirtyivät Saudi-Arabian liigaan rahakkailla sopimuksilla. Alvarezin siirto Manchester Citystä Atletico Madridiin oli koko futiskesän kallein kauppa, sillä hintaa argentiinalaiselle tuli peräti 82 miljoonaa puntaa. Summalla kustannettiin muun muassa Conor Gallagherin hankinta Chelseasta 36 miljoonalla punnalla. Bayern München nappasi Valioliigasta kaksi kovaa vahvistusta ostamalla Joao Palhinhan Fulhamista ja Michael Olisen Crystal Palacesta.
Valioliigan isoimmat siirrot kesällä 2024 | Uutinen, 5.9.2024
Tammikuun siirtoikkuna 2015 tarkoitti Juan Cuadradolle siirtoa italialaisesta Fiorentinsta lontoolaisseura Chelsean väreihin, siirtosumman ollessa 31 miljoonaa euroa. Samaan pakettiin kuului muuan Mo Salah, joka siirtyi osana kauppaa lainalle Fiorentiinaan. Hyvin nopeasti kävi kuitenkin selväksi, ettei Cuadradoa oltu tehty Valioliigaan. Jo seuraavana kesänä hänet lainattiin Juventukseen, joka myös lopulta osti hänen sopimuksensa vuonna 2017 - noin 20 miljoonalla eurolla.
Valioliigan kaikki kesän siirrot
Se, ketkä ja millaiset pelaajat voivat ja eivät voi siirtyä ensi vuodenvaihteen jälkeen Valioliigaan, on yksi kysymys. Toinen on se, mitä uudet siirtorajoitukset tarkoittavat Valioliigan kannalta.
TOP 10: Tammikuun siirtoikkunan parhaat Valioliiga-siirrot
Siirrä pelisi Unibetille – 100€ talletusbonus ja livestreamit mm. La Ligaan ja Bundesliigaan Ennen meneillään olevan Valioliiga-kauden alkua, povattiin sesongista…