YLE Teksti-TV, PL 64, 00024 Yleisradio Puh
Subteksti oli teksti-TV-palvelu, jonka sisällöt keskittyivät ohjelmatietojen lisäksi musiikkiaiheiden ja kevyen uutistarjonnan ympärille. Myös Subtekstillä oli erilaisia interaktiivisia palveluita, kuten chatteja, kilpailuita ja mobiilipalveluita. Subteksti aloitti toimintansa vuonna 2001. Subtv:n edeltäjällä TVTV!:llä näytettiin MTV3 Tekstikanavaa. MTV3:n uudistusten yhteydessä syksyllä 2013 Subteksti lakkautettiin ja kanavalla näkyy jälleen MTV Tekstikanava. Subtekstiä kuitenkin päivitettiin vuoteen 2015 asti.
Teksti-tv sai alkunsa, kun BBC:n insinöörit yrittivät lähettää televisio-ohjelmien tekstityksiä huonokuuloisille analogisen televisiosignaalin käyttämättä jääneellä kaistaleella. He onnistuivat tehtävässään, mutta samalla kävi ilmi, että heidän menetelmällään voitaisiin lähettää muutakin tietoa. Britannian Ceefaxiksi kutsuttu tekstitelevisio otettiin käyttöön 23. lokakuuta 1974. Nimi tuli sanoista "see the facts". Keksintö levisi kautta maailman ja teksti-tv-palveluita perustettiin esimerkiksi Malesiassa, Saksassa, Hollannissa, Skandinaviassa, Unkarissa, Sveitsissä, Etelä-Afrikassa, Australiassa ja Neuvostoliitossa. Ceefax sai myös kotimaisen kilpailijan, joka oli ITV:n Oracle (Optional Reception of Announcements by Coded Line Electronics) . Ceefax lakkasi 23.10.2012, kun analogiset TV-lähetykset loppuivat. Ceefaxin seuraajana jatkaa BBC Red Button, joka on saatavilla ainoastaan digi-tv-vastaanottimilla.
TekstiNelonen oli teksti-TV-palvelu. Sen tarjonta oli huomattavasti suppeampaa kuin MTV3:n ja Ylen teksti-tv-palveluiden tarjonta. TekstiNelonen tarjosi ennen suppenemistaan uutisotsikoita, urheilutuloksia, TV-ohjelmatietoja ja mainoksia. Marraskuun alusta 2009 lähtien TekstiNelonen uudistui siten, että sivuille ei enää päivitetty uutisia, vaan näkyvillä olivat ainoastaan uutisotsikot ja nettiosoitteet, joissa varsinaiset uutiset voi lukea. TekstiNelonen sisälsi vain etusivun ja ohjelmatekstityssivun 333 alkaen 20. toukokuuta 2017.
Täyttä asiaa: Soitetaanko arpavoittajalle puhelimitse
Vuodesta 2014 lähtien MTV:n tekstikanavaa ylläpiti Rapido Media, joka osti teksti-tv:n sisällön MTV:ltä.
-kanava aloitti vuoden 1993 alussa, mutta vasta vuonna 1994 MTV3 sai oman teksti-TV-lähetyksensä. Ennen kanavauudistusta Yle Teksti-TV:llä näkyi myös joillekin MTV:n ohjelmille omat sivunsa ja lähetettiin Yle Teksti-TV:tä. Vuonna 1993 MTV3-kanavalla lähetettiin Yle Teksti-TV:n sivuja 100–399 sekä MTV3:n omia sivuja 700–899. MTV Tekstikanava on muiden MTV:n palveluiden tapaan kaupallinen, sillä usealla tekstikanavan sivulla on jotain mainontaa. Vuonna 2013 MTV3 Tekstikanava muutti nimensä MTV Tekstikanavaksi MTV3:n ilmeuudistuksen takia. Palvelu näkyi myös ja .
Yleisradion teksti-TV tarjoaa muun muassa , urheilutuloksia, television ohjelmatietoja, säätiedotuksia ja pelien tuloksia. Lisäksi Yleisradion teksti-TV tarjoaa kuulovammaisille tekstityksiä. Esimerkiksi joka päivä kello 20.30 -kanavalla oleva TV-uutiset ja sää (kuten myös kello 17.00 uutislähetys) . Yleisradio jatkaa yhä kuulovammaistekstityksiä myös tekstitelevision kautta, vaikka tekstitysten painopiste siirtyi vuonna 2014 digitaalisiin DVB-tekstityksiin.
Jos pelailet monivetoa, niin olet varmaan huomannut usein keltaisella tekstillä ilmoituksen moniveto pelikohteiden alla: bonusrahaa 20 000€ lisätään jakosummaan. Tämä summa lisätään voittopottiin eli tällaisia kohteita pelaamalla saat aina mukavasti ylimääräistä rahaa, jos veto lappusi sattuu sillä kertaa osumaan. Muista kumminkin lukea bonusrahan ehdot, koska välillä bonusraha lisätään supermonivedossa vain voittoluokka 1. Tätä bonusrahaa on myös tarjolla usein tulosvedossa ja se nostaa kivasti tulosveto kertoimia, jotka löydät teksti tv sivuilta sekä Veikkauksen omilta sivuilta jo vetoja tehdessä.
Synttärit arvotaan kerran päivässä
Myöhäisillan ystävät voivat osallistua päivän viimeiseen arvontaan klo 22:45 mennessä, jonka jälkeen tulokset julkaistaan neljässä eri paikassa: Veikkauksen kotisivuilla, Ilta-Sanomien sivuilla, teksti-tv:ssä ja palveluviestinä, jos olet tilannut sellaisen itsellesi erikseen.
Viiden osuuden porukka voitti Jokerista 2 miljoonaa euroa
Kuten aikaisemmin tekstissä mainitsimme, voi kenotuloksia tarkistaa monesta eri lähteestä. Luotettavat sivustot ovat Veikkauksen ja Ilta-Sanomien kotisivut, lisäksi teksti-tv tarjoaa tuloksien ajankohtaisimmat tiedot. Netissä on myös muitakin tuloksien tarjoajia, jotka ovat usein luotettavia ja korrekteja, mutta joukkoon mahtuu myös vilpillisiä toimijoita. Näin ollen keno tuloksia tarkistaessa muista lähteistä sinun tulee olla tarkkana, että tuloksien tarjoaja on luotettava ja totuudenmukainen.