Vaalien tulospalvelu: katso, miten Suomi äänesti
Yleistä tietoa vaaleista löytyy seuraavilta oikeusministeriön ja Kuntaliiton vaalisivustoilta:
Yleisiin vaaleihin ja niiden tuloksiin liittyviä tilastopalveluja tarjoavat oikeusministeriö, tilastokeskus ja digi- ja väestötietovirasto.
Katso Kalevan tulospalvelusta läpimenneiden ja puolueiden kannatuksen lisäksi se, mikä on suosituin puolue eri kunnissa ja vaalipiireissä. Voit hakea tulospalvelusta myös ehdokkaita.
Aluevaalien tulokset Länsi-Uudellamaalla
Vaalitilastot-aihealue sisältää tilastot yleisten vaalien tuloksista, äänioikeutetuista, äänestämisestä, ehdokkaista ja valituista.
Yleisiin vaaleihin ja niiden tuloksiin liittyviä tilastopalveluja tarjoavat oikeusministeriö, Tilastokeskus ja Digi- ja väestötietovirasto.
Tieto-ja tulospalvelussa voi seurata ennakkoäänestyksen vilkkautta. Verkkoon päivitetään ennakkoäänestyksen alettua tunnin välein tiedot ennakkoon äänestäneiden määrästä koko maassa, vaalipiireissä ja kunnissa.
SK analysoi eduskuntavaalien tulokset tuoreeltaan. Tästä jutusta voit seurata ääntenlaskentaa. Tulospalvelun tarjoaa Yle.
SK analysoi eduskuntavaalien tulokset tuoreeltaan
Vaalipiirilautakunnat vahvistavat vaalien tuloksen keskiviikkona 5.4. viimeistään klo 18 aloitettavissa kokouksissaan, minkä jälkeen vahvistetut tulokset päivitetään tulospalveluun.
Eduskuntavaalien tulokset verkossa 2.4. klo 20 alkaen
näytti -kanavalla 14. maaliskuuta vaalikeskustelun, jossa oli mukana yhdeksän eduskuntavaalipuoleen puheenjohtajaa. Tämän jälkeen 18. maaliskuuta – 1. huhtikuuta välisenä aikana esitettiin samojen puheenjohtajien henkilökohtaiset tentit, niin ikään suorina. Sen jälkeen 2. huhtikuuta järjestettiin pienpuolueiden tentti ja 4.–12. huhtikuuta kaksi teematenttiä, kaksikielinen vaalikeskustelu, johon perussuomalaiset ei osallistunut, toinen eduskuntavaalipuoleen puheenjohtajien suuri vaalikeskustelu ja nuorten vaalikeskustelu. Lähetykset esitettiin myös TV1:ssä viitottuna uusintana, ja ne olivat katsottavissa suorana sekä myöhemmin jälkikäteen. Lisäksi 4. huhtikuuta Yle Areenassa julkaistiin vaalikeskustelu, jossa on edustajat yhdeksästä eduskuntavaalipuolueesta. Myös Ylen radiokanavilla on paljon vaalisisältöä.