Tietäjät tietää: Jarkko Kervinen


Veikkauksen tuotot ja niiden jakaminen on herättänyt keskustelua jo pitkään. Vuoteen 2024 asti Veikkaus on jakanut vuosittain noin ~1 miljardin ”avustuksina” eri järjestöille. Käytännössä Veikkaus jakoi avustuksia Sosiaali- ja terveysministeriölle (STM), opetus- ja kulttuuriministeriölle (OKM) sekä maa- ja metsätalousministeriölle. Nämä ovat jakaneet tuotot sitten sovitusti eteenpäin sosiaali- ja terveysjärjestöille, kulttuurille, liikunnalle, tieteelle, nuorisotyölle ja hevosurheiluun.

Näiden ”kolmannen sektorin” järjestöjen tukien huono puoli on ollut niiden läpinäkymättömyys. Järjestöjen tilinpäätökset eivät ole julkisia eikä kukaan voi varmistaa mihin avustuksia tarkalleen käytetään. Myös avustusten myöntämisen perustelut ovat epäselviä ja päätöksiä seuratessa yleensä samat yhdistykset ovat saaneet vuodesta toiseen suunnilleen saman summan. Näiden järjestöjen avustusten väärinkäytöstapauksia nousee uutisiin noin kerran pari vuodessa, ja kyseessä on varmasti ainoastaan jäävuoren huippu.

Esimerkiksi sosiaali-​ ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) järjestöluokassa ”Päihde- ja riippuvuusjärjestöt” on avustuspäätöksiä 5 vuoden aikana tehty 111 eri järjestölle keskimäärin noin 30 M€/vuosi. Miksi Suomen kokoiseen maahan tarvitaan 111 järjestöä huolehtimaan päihde- ja riippuvuusongelmaisista? Voisiko päihdeongelmat mahdollisesti hoitaa tehokkaammin esimerkiksi yhden järjestön alla, joka on julkisuuslain piirissä? Vai onko kyseessä mahdollisesti hyväveli -järjestelmä ja järjestöjen johdosta löytyy eri puolueiden aktiiveja?

Vuoden 2024 alusta Veikkauksen tuotot on siirretty valtion budjettiin, ja side järjestöjen ja Veikkauksen välillä yritetään purkaa. Ehdotus oli, että rahapelituotot siirrettäisiin ilman korvamerkintää valtion budjettiin ja tuensaajille jaettaisiin jatkossa rahaa osana normaalia valtion budjettivalmistelua. Uudistus tuli voimaan vuoden 2024 alusta. Kolmeksi ensimmäiseksi vuodeksi rahoitustaso edunsaajille turvataan vajaaseen miljardiin eroon. Toivottavasti tämän jälkeen jokaisen järjestön tarpeellisuus arvioidaan kriittisesti ja side Veikkaukseen saadaan kokonaan katkottua.


Veikkauksen toimintaa valvovat poliitikot patistavat valtionyhtiötä korjaamaan mainontaansa.
Veikkauksen toiminta nousi viikonloppuna uudelleen keskusteluun yhtiön radiomainoksen myötä. Mainoksessa terapeuttihahmo kehottaa pelaamaan Veikkauksen Toto-peliä. Kesä-heinäkuun vaihteessa porua puolestaan herätti Keno-mainos, jossa pelaamisen kerrottiin kuuluvan monen päivärutiineihin, siinä missä kahvilla käyntikin.
Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) aikoo keskustella Veikkauksen mainoksista käydessään aiemmin sovituilla vierailuilla valtionyhtiöissä syksyllä.
– Epäilen, että he ottavat tämän asian itse esille, Paatero toteaa.

Elovaara paheksui Veikkauksen radiomainosta, jossa hahmo soittaa terapeutille kysyäkseen, onko hyväksyttävää haluta jännitystä elämäänsä rahapelien avulla. Mainoksessa terapeutti vastaa myöntävästi.

Veikkaus laittaa osan mainonnastaan tauolle – Toimitusjohtaja

Veikkauksen toimintaa valvovat poliitikot patistavat valtionyhtiötä korjaamaan mainontaansa.
Veikkauksen toiminta nousi viikonloppuna uudelleen keskusteluun yhtiön radiomainoksen myötä. Mainoksessa terapeuttihahmo kehottaa pelaamaan Veikkauksen Toto-peliä. Kesä-heinäkuun vaihteessa porua puolestaan herätti Keno-mainos, jossa pelaamisen kerrottiin kuuluvan monen päivärutiineihin, siinä missä kahvilla käyntikin.
Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) aikoo keskustella Veikkauksen mainoksista käydessään aiemmin sovituilla vierailuilla valtionyhtiöissä syksyllä.
– Epäilen, että he ottavat tämän asian itse esille, Paatero toteaa.Pitää olla huomattavasti tarkempiPaateron mukaan pelien mainonnassa pitää olla huomattavasti tarkempi kuin tähän mennessä. Hän ei kuitenkaan näe tarvetta erityiselle omistajanohjaukselle Veikkauksessa, sillä yhtiö on jo itse ilmoittanut tulossa olevista muutoksista.
Valmisteilla olevaa arpajaislain uudistusta Paatero pitää tärkeänä.
– Siellä varmasti on mahdollisuuksia miettiä monenlaisia ratkaisuja, miten mainontaa rajoitetaan. Erityisesti on huoli siitä, että mainokset yllyttävät sellaiseen pelaamiseen, mikä ei pysy aisoissa.
Arpajaislain uudistus kuuluu sisäministerin vastuualueelle.Hallintoneuvoston puheenjohtaja vaatii selvitystä Veikkaus tiedotti tiistaina laittavansa puolet mainonnastaan tauolle syyskuun loppuun saakka. Yhtiö aikoo kammata läpi markkinointinsa ohjeistuksen ja päätöksenteon.
Yhtiön rahapelitoiminnan vastuullisuutta valvovan hallintoneuvoston puheenjohtaja, kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen edellyttää yhtiöltä selvitystä siitä, miten virheet mainonnassa jatkossa vältetään.
Heinosen mukaan Veikkaus ei saa mainonnassaan koetella lain rajoja, vaan toiminnan on pysyttävä ”tuhdisti vastuullisella puolella”. Hänen mukaansa viikonloppuna ja aiemmin kesällä kohua herättäneet mainokset vesittävät pahasti sitä hyvää työtä, mitä vastuullisen pelaamisen eteen on uuden yhtiön aikana tehty.Ulkopuolinen selvittäjä käy läpi markkinoinninVeikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski kertoo STT:lle, että ulkopuolinen selvittäjä käy läpi yhtiön markkinoinnin päätöksentekoprosessin ja ohjeistuksen. Asiasta keskustellaan myös Veikkauksen toimintaa valvovan Poliisihallituksen kanssa.
– Iso kysymys on, miksi markkinoinnin prosessimme ei ole toiminut niin, ettänäiden mainosten tuotantoon meno olisi pysähtynyt ennen kuin ne ovat ulkona, Sarekoski sanoo. Yhtiö tiedotti toimista tiistaina aamupäivällä.
Kohua herättänyt radiomainos tuli toimitusjohtajan tietoon lauantai-iltana. Sarekoski kertoo keskustelleensa samana iltana puhelimessa mainoksesta varatoimitusjohtajan kanssa ja päättäneensä kampanjan keskeyttämisestä välittömästi.”Mainoksen toteutus ei ollut hyvän maun mukainen”Sarekosken mukaan mainoksen toteutus ei ollut hyvän maun mukainen, eikä siten vastannut yhtiön linjauksia. Toimitusjohtaja mainitsee haastattelun aikana useasti, että yhtiön tavoittelee toiminnalleen julkista hyväksyntää.
– Lähtökohtamme on toimia siten, että Veikkauksen toiminta nauttii laajaa hyväksyntää. Kun julkista keskustelua seuraa, on pakko todeta, että näin ei näiden tapausten osalta ole ollut, Sarekoski sanoo.
Sarekoski viittaa Toto-mainoksen lisäksi kesä-heinäkuun vaihteessa porua herättäneeseen Keno-mainokseen.Kohut eivät edistä monopolin säilymistäSarekoski myöntää, ettei kohujen tuoma julkisuus edistä Veikkauksen yksinoikeuden säilyttämistä rahapeleissä. Hän ei kuitenkaan ole saanut suoria yhteydenottoja aiheesta poliitikoilta.
– Tämäntyyppinen julkisuus, mistä me nyt puhumme, ei ole yksinoikeusjärjestelmän tai yhtiön näkökulmasta positiivista.
Sarekosken mukaan Veikkauksen mainonnasta käydään Poliisihallituksen kanssa keskustelua toisinaan, mutta selvityspyyntöjen tarkkaa määrää hän ei osaa sanoa.
– Poliisihallitukselta tulee selvityspyyntöjä, joihin vastataan ja viime kädessä toimitaan sen linjan mukaisesti, minkä viranomainen määrittää. Esimerkiksi aikoinaan Loton markkinointia korjattiin viranomaisten edellyttämällä tavalla, Sarekoski sanoo.”Ei luultavasti liity mitään juridista ulottuvuutta”Sarekoski ei suoraan ota kantaa siihen, onko yhtiön toiminta ollut lainmukaista kahdessa esille nousseessa tapauksessa. Hänen mukaansa viikonloppuna hyllytettyyn mainokseen ei ”luultavasti liity mitään juridista ulottuvuutta”. Aiemman Keno-mainoksen osa yleisöstä koki Sarekosken mukaan arkipäiväistävän pelaamista.
Eli sanotte, että Keno-mainos voi olla lainvastainen?
– En sano niin, vaan totean, että mainoksen aiheuttamat reaktiot ovat sellaisia, että markkinoinnin tavoitteena ei ole eikä voi olla sellainen kokemus, Sarekoski toteaa.
Veikkaus saa lain mukaan markkinoida rahapelejä ja yhtiötä, jos markkinointi ei edistä taloudellisia, sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja aiheuttavaa pelaamista. Markkinoinnissa ei saa kuvata runsasta pelaamista myönteisesti. Poliisihallitus ei ole vielä käynnistänyt toimiaPoliisihallitus ei ole vielä aloittanut toimia Veikkauksen viikonlopunkiisteltyjen radiomainosten vuoksi. Poliisihallituksen arpajaishallintopäällikkö Saaramia Varvio kertoo, että asia otetaan tarkasteluun välittömästi, kun väkeä palaa lomilta.
Varvion mukaan Poliisihallitus käy Veikkauksen kanssa keskusteluja useasti monista eri asioista. Veikkaukselle on lähetetty markkinointia koskevia selvityspyyntöjä, mutta varsinaista markkinoinnin laittamista tauolle ei ole toistaiseksi edellytetty.
– Valvovana viranomaisena olemme aloitteellisia jatkuvasti, kun tarvetta ilmenee, Varvio sanoo.Voidaan asettaa uhkasakko kiellon tehostamiseksiPoliisihallitus on pyytänyt Veikkaukselta tänä vuonna selvityksiä kolmessa asiassa, joista yksi on aiemmin kesällä kohua aiheuttanut Keno-mainos. Lisäksi Veikkaukselta on pyydetty normaali vuosiselvitys.
– Olemme puuttuneet johdonmukaisesti markkinoinnin määrään, laatuun ja sisältöön kirjallisesti ja toki myös suullisesti, Varvio kertoo.
Hänen mukaansa Poliisihallitus pyrkii lähtökohtaisesti ohjaamaan Veikkauksen markkinointia selvityspyyntöjen avulla. Laki sallii kuitenkin myös järeämmät keinot, jos rahapeliyhtiö ei noudata määräyksiä.
– On mahdollista kieltää rahapelin markkinointi, ja asettaa kiellon tehostamiseksi uhkasakko, Varvio sanoo.

Tilanteesta huolissaan olevista käytännössä kukaan ei olisi kieltämässä rahapelejä Suomessa, vaan suurimmiksi ongelmiksi koetaan pelikoneet, jotka haluttaisiin valvottuihin pelihalleihin, Veikkauksen aggressiivinen markkinointi sekä se, että Veikkauksen kiinnostus pelihaitoista huolehtimisesta vaikuttaisi olevan ainoastaan välttämätön paha verrattaessa sitä voitontavoitteluun, eli täysin toisin, jolla valtion monopoli on oikeutettu EU:n toimesta. Moni pitääkin nykyistä Veikkauksen toimintaa lähestulkoon tulonsiirtona köyhemmältä väestönosalta varakkaammalle, sillä tutkitusti köyhemmät pelaa Veikkauksen pelejä paremmin toimeentulevia enemmän. Tämän asian tiedostaa myös Veikkaus, sillä pelikoneita on sijoiteltu selvästi enempi köyhemmille kuin varakkaimmille alueille.

Rahapeliyhtiö Veikkauksen toimintaan tulee merkittäviä muutoksia yhtiön mainonnasta nousseen kohun seurauksena.
Veikkaus muun muassa vähentää rahapeliautomaattien määrää noin 3 000:lla, ja pakolliseen tunnistautumiseen siirtymistä peliautomaateissa aikaistetaan. Uuden aikataulun mukaan pakollinen tunnistautuminen otetaan käyttöön vaiheittain ensi vuoden lokakuusta alkaen.
Nykyisen arpajaislain mukaan hajasijoitetuissa peliautomaateissa pitää olla pakollinen tunnistautuminen vuoden 2022 alkuun mennessä. Hajasijoitettuja peliautomaatteja on muun muassa markettien auloissa.
– Olemme päättäneet lähteä tunnistautuneeseen pelaamiseen hajasijoitetuissa raha-automaateissa välittömästi asteittain siten, että koko joukko peliautomaatteja on tunnistautumisen piirissä vuoden 2022 alkuun mennessä, sanoi Veikkauksen hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo.
Tällä hetkellä Veikkauksella on hajasijoitettuja peliautomaatteja noin 18 500 eri puolilla Suomea.
Kallasvuo ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) kertoivat Veikkauksen toimintaan tulevista muutoksista tänään tiedotustilaisuudessa Helsingissä.
Automaatteja koskevien muutosten lisäksi Veikkaus myös suitsii markkinointiaan kovalla kädellä. Markkinoinnin määrää vähennetään kolmanneksella verrattuna vuotta 2017 edeltävään aikaan, jolloin nykyinen Veikkaus vielä koostui kolmesta yhtiöstä eli Veikkauksesta, Raha-automaattiyhdistyksestä ja Fintotosta.
Fyysisten peliautomaattien pelikohdeinformaatio mediassa lopetetaan kokonaan. Se tarkoittaa, että muun muassa peliautomaattien sijainnista ja voitoista ei enää jaeta tietoa mediassa. Samoin verkossa pelattavien nopearytmisten pelien pelikohdeinformaatio lopetetaan muualla kuin digiympäristössä.Peliongelmien lisääntyminen voi viedä johdon tulospalkkiotMyös Veikkauksen palkitsemiskäytäntöihin tulee muutoksia. Tulospalkkiot sidotaan peliongelmiin siten, että mikäli peliongelmien määrä ylittää tietyn rajan, tulospalkkioita ei saa. Muutoksella pyritään varmistamaan, ettei Veikkaus tee tulosta peliongelmien lisääntymisen kustannuksella.
Veikkauksen johdon palkitsemisessa tällainen vastuullisuuskriteeri otetaan käyttöön jo tänä vuonna. Koko henkilöstön palkitsemisjärjestelmää muutos koskee ensi vuodesta alkaen.
– Vastuullisuudesta ei pidä palkita, vaan vastuuttomuudesta pitää rangaista. Tämä on se ajattelu tässä, Kallasvuo sanoi.
Veikkaus lisäksi esittää, että arpajaislain uudistamisen jälkeen pakollinen tunnistautuminen koskisi kaikkea pelaamista. Vain pahviarvat ja kasinot eivät olisi pakollisen tunnistautumisen piirissä.
Veikkauksen vastuullisuusohjelmaa päivitetään yhtiön mukaan siten, että totaalipelikielto tulee mahdolliseksi.
Nykyisin oman pelaamisen voi estää Veikkauksen nettipeleissä. Kun tunnistautuminen tulee pakolliseksi myös markettien rahapeliautomaateissa, tämä tarkoittaisi käytännössä sitä, että itselleen voisi asettaa pelikiellon myös markettiautomaatteihin.Muutokset pienentävät Veikkauksen tulostaKallasvuon mukaan muutokset vaikuttavat merkittävästi Veikkauksen tekemään tulokseen ensi vuodesta alkaen.
– On täysin selvää, että näillä on markkinaosuutta laskeva vaikutus ja myös tulosta laskeva vaikutus, Kallasvuo sanoi.
Hän ei halunnut tiedotustilaisuudessa antaa euromääräistä arviota siitä, miten paljon muutokset heikentävät Veikkauksen tulosta.
– Näillä on pelikatteeseen laskeva vaikutus, joka on merkittävä.
Veikkaus tulouttaa valtiolle vuosittain noin miljardi euroa. Näitä rahapelitoiminnan tuottoja käytetään muun muassa urheilun, tieteen ja taiteen tukemiseen.
Paatero sanoi toivovansa, että Veikkaus pystytään säilyttämään niin vahvana, etteivät ihmiset siirrä pelaamistaan ulkomaisille peliyhtiöille.Poliitikot pois Veikkauksen hallituksestaVeikkauksen eilisessä yhtiökokouksessa päätettiin myös muutoksista yhtiön hallitukseen. Muutosten tarkoituksena on vahvistaa digitaalisen liiketoiminnan, vastuullisuuden ja rahapelihaittojen torjunnan näkökulmaa Veikkauksen hallituksessa.
Hallitukseen valittiin uutena jäsenenä muun muassa Takuusäätiön toimitusjohtaja Juha A. Pantzar, joka tunnetaan kotitalouksien velka- ja talousongelmien asiantuntijana. Muut uudet hallituksen jäsenet ovat Christian Cedercreutz ja Anne Larilahti.
Hallituksessa jatkavat Kallasvuo, Outi Henriksson, Minna Pajumaa ja Hanna Sievinen. Sen sijaan Veikkauksen uudessa hallituksessa eivät jatka poliitikkojäsenet Ilkka Kanerva (kok.), Jutta Urpilainen (sd.), Tuomo Puumala (kesk.) ja Raimo Vistbacka (sin.).
Veikkaus on kokonaan valtion omistama yhtiö, joten yhtiökokouksen linjaukset teki valtio-omistaja.Radiomainokset nostattivat kesällä kohunVeikkaus on saanut viime viikkoina runsaasti kritiikkiä mainonnastaan ja palkitsemisjärjestelmästään. Myös peliautomaattien sijoittelu markettien auloihin on noussut jälleen keskusteluun.
Arvostelu lähti liikkeelle Veikkauksen kahdesta mainoksesta kesän aikana. Elokuun alussa moitittiin Veikkauksen radiomainosta, jossa terapeuttihahmo kehottaa pelaamaan Veikkauksen Toto-peliä. Kesä-heinäkuun vaihteessa porua puolestaan herätti Keno-mainos, jossa pelaamisen kerrottiin kuuluvan monen päivärutiineihin siinä missä kahvilla käyntikin.
Veikkaus oli jo aiemmin ilmoittanut, että johdon palkitsemisjärjestelmään tulee uusi vastuullisuusmittari. Lisäksi yhtiön hallitus päätti jo aiemmin eettisen neuvoston perustamisesta.
Arvosteluryöpyn seurauksena Veikkaus päätti elokuun alussa, että se laittaa puolet mainonnastaan tauolle syyskuun loppuun saakka ja teettää markkinoinnistaan ulkopuolisen selvityksen.
Selvitysmiehenä toimii konsultti- ja viestintätoimisto Tekirin hallituksen puheenjohtaja Harri Saukkomaa. Selvitystyö on vielä kesken, ja siitä on aikanaan luvassa lisää Veikkausta koskevia linjauksia.

Heinäkuun alussa sosiaalisessa mediassa ihmeteltiin yhtiön toista mainosta, jossa rahapelaaminen yhdistetään "päivärutiineihin", kuten kahvilla käyntiin. Poliisihallituksen Arpajaishallinto-yksikkö lähetti Veikkaukselle selvityspyynnön mainoksesta kohun jälkimainingeissa.


2019 ravitapahtumien yhteyteen muistuttamaan Toto-peleistä.

Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski kertoo STT:lle, että ulkopuolinen selvittäjä käy läpi yhtiön markkinoinnin päätöksentekoprosessin ja ohjeistuksen. Asiasta keskustellaan myös Veikkauksen toimintaa valvovan Poliisihallituksen kanssa.
– Iso kysymys on, miksi markkinoinnin prosessimme ei ole toiminut niin, ettänäiden mainosten tuotantoon meno olisi pysähtynyt ennen kuin ne ovat ulkona, Sarekoski sanoo. Yhtiö tiedotti toimista tiistaina aamupäivällä.
Kohua herättänyt radiomainos tuli toimitusjohtajan tietoon lauantai-iltana. Sarekoski kertoo keskustelleensa samana iltana puhelimessa mainoksesta varatoimitusjohtajan kanssa ja päättäneensä kampanjan keskeyttämisestä välittömästi.

Veikkaus vetää ravimainoksensa pois

JULKAISTU 12.8.2019 Veikkauksen peleihin hävitään vuodessa 1,76 miljardia euroa (2018), eli noin 360 euroa jokaista suomalaista kohti vauvasta vaariin. Puolet siitä, eli lähes 900 miljoonaa euroa, tulee vain viideltä prosentilta ongelmapelaajia. Peliongelmainen häviää riihikuivaa rahaa keskimäärin lähes 2 000 euroa kuukaudessa ja 24 000 euroa vuodessa. Edes keskituloisella ei ole mitenkään varaa pelata tuollaisia summia. apua hakevista peliongelmaisista 67 prosentilla onkin velkaa yli 10 000 euroa, sillä ongelmapelaaminen rahoitetaan usein pikavipeillä toisensa perään. Ongelmapelaajia on eniten nuorissa miehissä ja iäkkäissä naisissa. Rahapeliongelmista kärsii tällä hetkellä noin suomalaista ja heidän määränsä on ollut viime vuosina selvässä kasvussa.

MAINOS | Tilaa Savon Sanomat digi 6,90 €/kk ja lue juttuja ..

Veikkauksen pelejä ei ole mahdollista pelata ilman rekisteröitymistä. Jokainen Veikkaus peli vaatii siis tilin luomisen riippumatta siitä, onko kyseessä nettipeli vai fyysinen kuponki.

7.8.2019 17:32 | Päivitetty 7.8.2019 17:48

JULKAISTU 12.8.2019 Veikkauksen peleihin hävitään vuodessa 1,76 miljardia euroa (2018), eli noin 360 euroa jokaista suomalaista kohti vauvasta vaariin. Puolet siitä, eli lähes 900 miljoonaa euroa, tulee vain viideltä prosentilta ongelmapelaajia. Peliongelmainen häviää riihikuivaa rahaa keskimäärin lähes 2 000 euroa kuukaudessa ja 24 000 euroa vuodessa. Edes keskituloisella ei ole mitenkään varaa pelata tuollaisia summia. apua hakevista peliongelmaisista 67 prosentilla onkin velkaa yli 10 000 euroa, sillä ongelmapelaaminen rahoitetaan usein pikavipeillä toisensa perään. Ongelmapelaajia on eniten nuorissa miehissä ja iäkkäissä naisissa. Rahapeliongelmista kärsii tällä hetkellä noin suomalaista ja heidän määränsä on ollut viime vuosina selvässä kasvussa.

Veikkaus laittaa osan mainonnastaan tauolle – toimitusjohtaja

Veikkaus on saanut viime viikkoina runsaasti kritiikkiä mainonnastaan ja palkitsemisjärjestelmästään. Myös peliautomaattien sijoittelu markettien auloihin on noussut jälleen keskusteluun.
Arvostelu lähti liikkeelle Veikkauksen kahdesta mainoksesta kesän aikana. Elokuun alussa moitittiin Veikkauksen radiomainosta, jossa terapeuttihahmo kehottaa pelaamaan Veikkauksen Toto-peliä. Kesä-heinäkuun vaihteessa porua puolestaan herätti Keno-mainos, jossa pelaamisen kerrottiin kuuluvan monen päivärutiineihin siinä missä kahvilla käyntikin.
Veikkaus oli jo aiemmin ilmoittanut, että johdon palkitsemisjärjestelmään tulee uusi vastuullisuusmittari. Lisäksi yhtiön hallitus päätti jo aiemmin eettisen neuvoston perustamisesta.
Arvosteluryöpyn seurauksena Veikkaus päätti elokuun alussa, että se laittaa puolet mainonnastaan tauolle syyskuun loppuun saakka ja teettää markkinoinnistaan ulkopuolisen selvityksen.
Selvitysmiehenä toimii konsultti- ja viestintätoimisto Tekirin hallituksen puheenjohtaja Harri Saukkomaa. Selvitystyö on vielä kesken, ja siitä on aikanaan luvassa lisää Veikkausta koskevia linjauksia.