Englannilla ja Valioliigalla on kaksi siirtoikkunaa:


Toinen kausi oli loukkaantumisen ja kadonneen maalijyvän sävyttämä. Robinho lainattiin tammikuussa Santosiin, ja maalisaldo Valioliigassa kauden 2009-10 osalta näytti lopulta nollaa. Brasilialainen myytiin seuraavassa siirtoikkunassa AC Milaniin. Nykyisin 31-vuotias brassi pelaa kiinalaisessa Guangzhou Evergrandessa.


Robinho oli saudiarabialaisten omistukseen siirtyneen Cityn ensimmäinen iso ostos kesällä 2008. Brasilialaisen debyyttikausi Valioliigassa tuotti 14 maalia.

Barnsleyssä syntynyt ja kasvanut John Stones siirtyi Evertoniin jo 18-vuotiaana tammikuussa 2013. Valioliiga-seura maksoi lupaavasta topparista vaivaiset kolme miljoonaa puntaa, joten Stonesia voi pitää melkoisena löytönä. Jo seuraavana keväänä Evertonin avauskokoonpanoon murtautunut puolustaja jatkoi viime kesänä Manchester Cityyn, joka maksoi miehestä lähes 50 miljoonaa puntaa. Myös Barnsley sai osansa, sillä Championshipiin nousseen seuran kirstuun kilahti seitsemän miljoonaa puntaa, siis yli tuplat mitä seura oli Stonesin myynnistä aikanaan kuitannut. Everton taas nettosi kaupoista lähes 40 miljoonaa puntaa. Yorkshiressä majaileva Barnsley tuntuu muutenkin tekevän taidetta toppareiden kanssa, Evertonissa hyviä otteita esittänyt Mason Holgate sekä Hullin lahjakas Harry Maguire ovat Stonesin tavoin The Tykesin kasvatteja.

Valioliigan siirtomarkkinoiden LIVE: kaikki siirtohuhut ja siirrot

Listaukseen saatiin kesän 2015 aikana uusi nimi, kun Valencia-toppari Nicolás Otamendi siirtyi Manchester Cityyn. Argentiinalainen oli monen mielestä viime kauden paras toppari La Ligassa, mikä selittää korkeaa siirtokorvausta. Samalla Otamendista tuli kallein Valioliigan ja La Ligan välillä siirtynyt puolustaja.

Viime kaudella mestaruuden vei Manchester City, joka juhli neljättä valioliigamestaruuttaan. Mestaruus tuli lopulta vain yhden pisteen erolla Liverpooliin. Kauden päätteeksi sarjaporrasta alemmaksi putosivat Huddersfield, Fulham sekä Cardiff. Englannin Mestaruussarjasta Valioliigaan nousivat kaudeksi 2019-20 Norwich, Sheffield United sekä Aston Villa.

Valioliigassa pelaavan joukkueen koko on kesän siirtoikkunan umpeutumisen jälkeen oltava 25 pelaajaa. Siinä on oltava vähintään kahdeksan pelaajaa, jotka ovat ”kotimaisia” eli edustaneet englantilaisseuraa vähintään kolme vuotta ennen kuin ovat täyttäneet 21 vuotta. 25 pelaajan lisäksi kokoonpanoon rekisteröidä rajattomasti alle 21-vuotiaita pelaajia.

50 miljoonaa euroa vaihtoi välittömästi omistajaa - Arsenal rysäytti ison hankinnan!Jalkapalloilija Thomas Parteyn pitkään huhuttu siirto Valioliiga-seura Arsenaliin on vahvistettu.


Kesän kalleimmat siirrot (pelaaja jatkaa Valioliigassa): · 1

Valioliiga puksuttaa FA Cupin viikonlopun jälkeen eteenpäin täydellä teholla helmikuun toisella viikolla, ja uusien vahvistusten sisäänajo jatkuu kiivaalla tahdilla. Siirtoikkuna näytti, että useissa seuroissa viime vuoden taloudellinen notkahdus on hellittämässä, ja joukkueilla on jälleen rahaa poltettavana. Tammikuu tarjosi meille jännittäviä hetkiä siirtomarkkinoiden kuohuissa, ja nyt on aika suunnata katseet kohti tulikuumaa kevätkautta.

VALIOLIIGAN TAMMIKUUN SIIRTOIKKUNA

Myös niin sanottujen supersiirtojen takana tapahtui paljon. Valioliigan ylempään keskikastiin tähtäävä West Ham hyökkäystään sveitsiläiskärki Albian Ajetilla, joka siirtyy Lontooseen FC Baselista. Siirtosummaksi on raportoitu kahdeksan miljoonaa puntaa.

Valioliigan kesän kalleimmat ja merkittävimmät siirrot

Viime kaudella Valioliigasta pudonneessa Fulhamissa 35 ottelua pelannut ja niissä kaksi maalia ja kuusi maalisyöttöä kerännyt Ryan Sessegnon . Englannin superlupauksena pidetty Sessegnon on alun perin vasen laitapuolustaja, mutta tätä nykyä mies viihtyy enemmän laitahyökkääjän roolissa. Spurs maksoi Sessegnonista 25 miljoonan siirtokorvauksen. Lisäksi Josh Onomah siirtyi kaupan myötä pysyvästi Fulhamiin.

Tässä Valioliigan kesän isoimmat siirrot

Vaikka pre-seasonin siirtoikkuna aukeaakin virallisesti 9. kesäkuuta, saavat liigaseurat tehdä keskenään siirtoja heti viimeisen sarjakierroksen jälkeen (yleensä toukokuussa). Suurin osa siirroista tapahtuu tosin vasta 1. heinäkuuta jälkeen, sillä suurin osa pelaajasopimuksista loppuu vuosittain 30. kesäkuuta. Kansainvälisiä siirtoja ei Valioliigaan saa tehdä, ennen kuin siirtoikkuna aukeaa 9. kesäkuuta. Siirtoikkunan ulkopuolella seurat saavat kirjoittaa sopimuksia pelaajien kanssa vain silloin, kun kyseessä on hätätilanne. Tässä tapauksessa puhutaan yleensä maalivahdeista. Siirtoikkunan ulkopuolella tehtäville siirroille on haettava erikoislupa johtavalta organisaatiolta, kuten Valioliigalta.

ManU laittoi rahaa palamaan – tässä ovat Valioliigan kovimmat siirrot

Southamptonilla on varsin hyvä ja laadukas joukkue Valioliigaan, mutta todellisen maalipyssyn puuttuminen on vaivannut. Tälle rintamalle vahvistusta tuo siirtoikkunan viimeisenä päivänä hankittu Manolo Gabbiadini, joka on aiemmin tehnyt tuhojaan Napolissa ja Sampdoriassa. Italialaisen paras vire osui kaudelle 2014-15, jolloin hän heilutti Serie A:ssa verkkoja 15 kertaa. Kaksi seuraavaa kautta ovat olleet hiljaisempia, mutta kysessä on ehdottomasti laadukas pelaaja.

La Ligan siirrot ja siirtohuhut

Pitkään Valioliigan vakiojoukkueisiin kuulunut Fulham teki kenties koko seurahistoriansa parhaan kaappauksen ostamalla AZ Alkmaarissa pelanneen 23-vuotiaan Mousa Dembélén riveihinsä noin viiden miljoonan punnan kaupassa kesällä 2010. Monipuolinen belgialainen saapui Craven Cottagelle hyökkäävänä pelaajana, mutta kehittyi hiljalleen erinomaiseksi kahden suunnan keskikenttäpelaajaksi. Kaksi vahvaa kautta Länsi-Lontoossa vakuutti Tottenhamin ja mies siirtyi White Hart Lanelle 16 miljoonalla punnalla, joka tosin on sekin varsin maltillinen hinta Dembélén tasoisesta pelaajasta.

Ahokas: TOP 5 alkukesän siirrot Valioliigassa – Englannin ..

Valioliigan siirtosummien arvioitiin ylittäneen 500 miljoonaa euroa kesän 2007 siirtomarkkinoilla. Eniten rahaa käyttivät sekä .

Siirtoikkuna sulkeutui Valioliigassa

Valioliigaan nouseminen merkitsee viimeisimpien tutkimusten mukaan joukkueelle noin 90 miljoonan euron tuloja. laskelmien mukaan puolestaan putoaminen Valioliigasta kaudeksi 2007–2008 merkitsi sitä, että joukkueelta jää saamatta 44–74 miljoonaa euroa. Tämä hurja tulovirta on sekä nostanut pelaajien siirtohintoja (erityisesti englantilaisten) että synnyttänyt suuren kuilun Englannin Mestaruussarjan ja Valioliigan seurojen välille. Pidempään sarjassa säilymisen katsotaan vaativan niin suurta panostusta, että pudotessa joukkue joutuisi vakavaan talouskurimukseen. Vain suurseuroilla ja seuroilla, joiden omistajilla on poikkeuksellisen paljon varallisuutta, on realistinen mahdollisuus saavuttaa pysyvä jalansija sarjassa. Pienemmät seurat, kuten kaudella 2006–2007, ovat mukautuneet tilanteeseen ja säästävät merkittävän osan Valioliigakaudella tulevista rahoista tulevaisuutta varten. Vielä joitakin vuosia sitten sarjassa yritettiin säilyä hinnalla millä hyvänsä, mutta huonoja kokemuksia on tullut liikaa.