Lataa kaikki Jokerien pelit suoraan kalenteriisi
Jokerien alkuperäiset pelipaidat olivat väriltään sinisiä ja valkoisia. Sininen paita korvattiin punaisella vuonna 1973, mutta siniseen palattiin vuonna 1981. Siniset ja valkoiset paidat syrjäytettiin toistamiseen vuonna 1989, jolloin paitojen väreiksi vaihdettiin vihreä–sininen ja vihreä–valkoinen. Kaudelle 1992–1993 paidan väriksi muutettiin vihreä–violetti, josta tuon kauden jälkeen tuli ainoa käytettävä paita. Vihreä-violetin paidan kanssa Jokerit käytti vuosina 1994–1997 väriltään hopeisia kypäriä, joita kutsuttiin ” kattiloiksi”.
Päävalmentaja Hannu Aravirran aikakausi päättyi kevääseen 1996. Hänet korvasi kaudeksi ruotsalainen , jonka alaisuudessa seura voitti jälleen Suomen-mestaruuden, ja se on myös ainoa kerta, jolloin Jokerit on uusinut mestaruuden puolustavana mestarina. Runkosarjan voittaja Jokerit ja TPS kohtasivat finaaleissa jo neljännen kerran peräkkäin. Pudotuspeleissä Jokerit ei hävinnyt otteluakaan. Mestaruus oli joukkueen neljäs kuuden kauden sisällä, ja niitä kaikkia olivat voittamassa seuran omat kasvatit Waltteri Immonen, Keijo Säilynoja, Mika Strömberg ja Ari Sulander.
Jokerien budjetti kasvoi kaudelle yli 50 prosenttia. Joukkue voitti runkosarjan, ja finaaleissa se sai revanssin TPS:stä, jonka se kaatoi voitoin 3–1. Jokerit saavutti myös toisen peräkkäisen Euroopan cupin voittonsa.
SM-liiga vihelsi pelin poikki Jokerit-spekulaatioiden osalta.
Vuosina 1998–2000 oli käytössä suunnittelema logo. KHL-aikoina Jokereilla oli käytössä hieman erilainen logovariaatio.
Kaudella Jokerit aloitti pelinsä uudessa . Seuralla oli koossaan nimellisesti todella vahva joukkue, sillä sen pelaajista 14 oli edustanut Suomen A-maajoukkuetta. Nimellisesti vahva joukkue ja hulppeat olosuhteet eivät kuitenkaan osoittautuneet takeeksi menestykselle.
Kaudella NHL:ssä oli työsulku, ja siksi tuolloin NHL-seuroja edustaneet Jari Kurri ja Teemu Selänne pelasivat parikymmentä ottelua Jokereissa. Pohjois-Amerikan luetuin jääkiekkolehti listasi lakon aikana Jokerit maailman toiseksi parhaimmaksi jääkiekkoseuraksi jälkeen. Lehti perusteli Jokerien sijoitusta muun muassa hyvällä puolustuksella ja taitavalla tšekkihyökkääjällä Otakar Janeckýllä. Helsingin jäähallissa pelattiin 3. joulukuuta 1994 näytösottelu, jossa Jokerit kohtasi NHL-tähdistä koostuneen -all starsin. NHL-ammattilaiset voittivat ottelun selvin lukemin 7–1. Vuodenvaihteessa 1994–1995 Jokerit voitti Helsingissä . Loppuottelussa kukistui luvuin 4–2. Ottelun voittomaalin teki Teemu Selänne syötöstä. SM-liigassa Jokerit voitti runkosarjan mutta jäi hopeaan hävittyään TPS:lle finaalisarjan ratkaisevan viidennen ottelun kotihallissaan maalein 1–5.
Kaudella 1983–1984 otettiin käyttöön ”J-logo”, jossa Jokerien tunnus oli koristeltu kanadalaistyyppisin vauhtiviivoin. Omistajaksi tullut Jokeriklubin Tuki ry pyrki sen avulla visuaalisesti erottumaan aiemmasta Aimo Mäkisen johtamasta Jokereista. Logo oli käytössä vuoteen 1988, jolloin Jokerit palasi alkuperäiseen tunnukseen. Jokerit käyttää ”J-logon” variaatiota joulukuun 2024 kotiottelujen retropeliasussaan.
SM-liiga vihelsi pelin poikki Jokerit-spekulaatioiden osalta.
Mestaruus oli paljolti nuorten omien kasvattien Waltteri Immosen, Markus Kettererin, Teemu Selänteen, ja ansiota. Kevään 1992 mestaruus oli Kettererille ennätyksellisesti neljäs perättäinen. Lisäksi venäläisestä Boris Maiorovista tuli SM-liigan ensimmäinen ulkomaalainen mestarivalmentaja. Kaudesta 1991–1992 katsotaan myös alkaneen uuden ajan seuran historiassa, ja monta vuotta kestäneen ”Jokeri-ilmiön” keulakuvana toimi Selänne. Selänne myös palkittiin pudotuspelien parhaana pelaajana. Joukkueessa pelasi myös , jonka laitahyökkääjinä pelasivat lähinnä Säilynoja ja Selänne. Esimerkiksi lukijaäänestyksessä vuonna 2012 tämä ketju valittiin SM-liigan historian parhaaksi hyökkäyskolmikoksi. Myös Jokerien rahahuolet olivat ohi, vaikka Suomessa elettiin vuosikymmenen alussa lama-aikaa. Harkimo oli onnistunut neuvottelemaan sponsorisopimukset valtionyhtiöiden, kuten , ja kanssa. Se oli seuralle tärkeää, sillä yksityisen sektorin tuki oli käytännössä kiinni.
Helsingin Jokereilla ei ole pelipaikkaa vielä ensi kaudellekaan.
Harkimon satsaukset tuottivat tulosta heti ensimmäisellä kaudella . Jokerit sijoittui runkosarjassa toiseksi, pisteen päähän JyP HT:stä. Välierissä se pudotti Ässät pronssiotteluun voitoin 3–2, ja finaalissa se kohtasi runkosarjan voittajan JyP HT:n, jonka se kukisti voitoin 4–1. Kaksi päivää myöhemmin Jokerit järjesti Helsingin keskustassa NHL-vaikutteiset kultajuhlat, jotka olivat tyyliltään Suomessa ennennäkemättömät. Autosaattue ajoi tuhansien fanien seuraamana. Hallilla juhlat jatkuivat täyden katsomon edessä myöhään iltaan.
Jokerit pelasi kotimaan sarjoissa kauteen 2013-14 asti.
Jokerien alkuperäisen logon suunnitteli valmistunut ja kuvittamossa työskennellyt . Jokerien perustamiseen vahvasti osallistunut Töölön Vesa -aktiivi Raimo Kähkönen oli saanut hänestä suosituksen Yleisradiossa työskenneeltä puolisoltaan. Kähkönen antoi Hinkalle nipun erilaisia , joiden pohjalta hänen piti tehdä oma versionsa. Palkkioksi Hinkka sai vapaalippuja Jokerien kotiotteluihin. Ne jäivät kuitenkin käyttämättä, sillä Hinkka ei ollut kiinnostunut jääkiekosta.
Vielä ei ole selvillä, missä hallissa Jokerit voisi Liigassa pelata.
Harkimolla oli kokemusta urheilumarkkinoinnista ja selvät suunnitelmat seuran nostamiseksi kannattavaksi liikeyritykseksi. Nuoresta Jokeri-kasvatista Teemu Selänteestä tehtiin mediasuunnitelma ja tuote. Lisäksi pelaajia vietiin mukaan yritystilaisuuksiin, ja kentällisiä ja yksittäisiä pelaajia alettiin myydä yrityksille. Toiminta oli uutta Suomessa. Mallin ja vaikutteet työskentelylleen Harkimo sai NHL:stä.
Jokerit porskuttaa Mestiksessä toisena ennen torstain kierrosta.
Uudeksi taustayhtiöksi tuli helmikuussa 2023 johtama omistajaryhmä, jolle Team Jokerit Oy luovutti Jokerien logon- ja nimenkäyttöoikeuden. Omistajiin kuuluvat muun muassa Jokerit-taustaiset NHL-pelaajat , ja . Muita alkuvaiheen omistajia ovat , Timo Mäkelä, ja Helsingin Jokerit ry. Lisäksi uusi taustayhtiö järjestää . Yhtiö nimettiin keväällä 2023 Jokerit Helsinki Oy:ksi. Toimitusjohtaja oli ja urheilutoimenjohtaja Olli-Pekka Yrjänheikki. Jokerit tiedotti toukokuussa 2024, että Niemi ei jatka toimitusjohtajana.
Jokerit ei tavoittele liigapaikkaa 2025–26 – hurja arvio ..
Jokerit solmi vuonna 1997 viisivuotisen sopimuksen kanssa, joka jatkossa toimitti niin peliasut kuin varusteetkin. Samalla päättyi pitkäaikainen -yhteistyö. Jokerit palasi seuraavalla kaudella 1997–1998 alkuperäisiin sinisiin ja valkoisiin paitoihin. Paitojen mainoksia pienennettiin. Niken valmistamat uudet peliasut olivat osa laajempaa uudistusta, jossa Jokerit muun muassa siirtyi pelaamaan Hartwall-areenaan.